PDA

Zobacz pełną wersję : Pilne !!!! Silnik gaśnie !!! Pomocy !!!

krz_em
11-01-09, 17:13
Witam ,
Od niedawna mam problem.. posiadam Hanie z silnikiem 1.3..i po większych podlaskich mrozach ( około -20*C) silnik na początku zimny mi gasł.. teraz gaśnie mi po rozgrzaniu... i to perfidnie...wrzucam luz czy nawet na niskich obrotach spadają Pik ! pojawia się kontrolka oleju i akumulatora i wyłącza się silnik.
Odpalenie nie zawsze jest po chwili takie proste czasami musze kilkarazy zachełtać !

Proszę pomóżcie! jeżdzę dużo po mieście i potrzebny mi jest samochód na codzień !
A mało u nas jest fachowców którzy mogliby to zdiagnozować i przedewszystkim będe miał problem z dojazdem..... pomóżcie ! powiedzcie co to może być !

nike69
11-01-09, 23:02
Wzroslo ci spalanie albo czujesz benzyne bardzo ? moze ci tak jak mi gaznik zalewac benzyna moze to byc plywak lub zawor iglicowy..

Skoti
12-01-09, 08:13
Jeśli uda ci się zapalić silnik i przy gaśnieciu jak zaczniesz "pompować" gaz i auto nie będzie w tym momencie gasło to prawdopodobnie zalewa gażnik

krz_em
12-01-09, 13:43
Mam spalanie w granicach 10-13,5 l / 100 km !!! benzyną śmierdzi na zewnątrz ale nie widać żadnych wycieków wokół pompy ani gaźnika...

nike69
12-01-09, 14:46
no to fakty mowia same za siebie, ja w koncowej fazie mialem spalanie ponad 15l, mam nadzieje ze u mnie to jest wlasnie ten zawor iglicowy..
lepiej nie jezdzij autem tylko daj do mechanika bo ci sie moze zaczac beznyna do oleju przelewac i trzeba bedzie wymienic
edit//
jak sie troche znasz na tym to mozesz zdjac pokrywe filtra tak zebys mial widok na gaznik i zobaczyc chociazby na plywak czy sie paliwo nie przelewa ew. probowac wyregulowac doplyw paliwa moze cos pomoze ale to juz trzeba chyba miec o tym jakie takie pojecie, ja bym sie za to nie bral