Zobacz pełną wersję : zawieszenie tył:(
Witam wszystkich:) słuchajcie mam mały problem, z tyłu prześwit miedzy kołem a karuserią jest nierównomierny tzn. z prawej strony jest większy niż z lewej strony.Amortyzatory są nowe!!! czy sprężyna jest walnięta??? czy moze być inna przyczyna>??? prosze o odp. dziękuje
..miałem podobnie..wymienilem sprezyny i jest ok
Siemanko tez mam podobny problem.Jedna strona stoi nizej o jakis 1 cm.I nie wiem czy to bedzie sprezyna,a jeszcze jedno jak jade ja i 2 osoby to mi przyciera błotnik o opone z tej strony co stoi nizej.Podejzewam tez sprezyne ale chciałbym wiedziec dla pewnosci prosze o dpowiedz.Pozdrawiam :smile:
najprawdopodobniej sprezyna. Mozna to sprawdzic w jakiejś stacji diagnostycznej. Wrzuci autko na rolki i wszystko ci powie :)
najprawdopodobniej ktoś autem jeździł w pojedynkę i spręzyna od strony kierowcy jest bardziej wyrobiona. Jeśli nie, to jedyna opcja to
dzwon
miałem kiedyś Polo 94r. i wlaśnie krzywo stało z tyłu. Wymieniłem sprężyny ale nic sie nie zmieniło... tyle ze samochód był po mega dzwonie ;) tak więc życze Wam zeby byly to sprężyny :)
najprawdopodobniej ktoś autem jeździł w pojedynkę i spręzyna od strony kierowcy jest bardziej wyrobiona. Jeśli nie, to jedyna opcja to
Az mi sie nie chce wierzyc, ze powiedzmy 70-80kg mogloby spowodowac, ze auto "siedzi" krzywo bo jezdzila nim jedna osoba... Sporo auta ma jednego uzytkownika, ktory przez wiekszosc czasu sam nim tylko jezdzi i jakos auta stoją prosto... :)
moze ta sprezyna po stronie nizszej jest lewym egzemplazem.
Dzwon albo sprezyna to sa rzeczy jak najbardziej prawdopodobne.
prz3mo, miałem poprzednio astrę, nie była dzwoniona, a tył od strony kierowcy siedział niżej. Auto miało 10 lat. Po zmianie na sportowe springi stała już równo, więc wniosek sam się pojawia ;)
prz3mo, miałem poprzednio astrę, nie była dzwoniona, a tył od strony kierowcy siedział niżej. Auto miało 10 lat. Po zmianie na sportowe springi stała już równo, więc wniosek sam się pojawia ;)
hmm... jakiego rzędu to była różnica w cm???
Pozostaje tez kwestia sposobu sprawdzenia. Ktos tu pisal o roznicy 1cm, ciekawe czy wczesniej sprawdzil czy np. cisnienie w oponach jest identyczne, bo tez moze powodowac bład w pomiarze...
mialem tak samo wymienilem sprezyny i gra :P pozdro