PDA

Zobacz pełną wersję : d15b7 - falują obroty

przem
11-01-09, 10:02
Pisze bo nie znalazlem a siedze juz kilka godzin i dni z rzedu, zrobilem przejscie z d15b2 na d15b7, wszystko gra, nie bylo zle, ale ... jest jeden problem, po odpaleniu silniczka przez chwile chodzi normalnie jak na zimnym, po czym jak tylko dostanie lekko temperatury zaczynaja skakac obroty, plynnie sobie faluja gdzies kolo 200-300 obrotow w gore i dol. Nie mam kompletnie pojecia o coi chodzi wiec prosze no pomoc :confused:

pozdro przem

robakko
11-01-09, 10:09
ziom krokowy :) albo podcisnienia mialem to samo :) u mnie bylo to podcisnienie ktore sie zsunelo

przem
11-01-09, 15:18
ziom krokowy :) albo podcisnienia mialem to samo :) u mnie bylo to podcisnienie ktore sie zsunelo

ok krokowy zaraz bede sprawdzal, a od podcisnienia mam chyba tylko jeden czujnik po prawej stronie kolektora... ale jest podlaczony... czyli wychodzi ze jak krokowy nie zadziala to czujnik od podcisnienia? :cool: a tak w ogole to zle ustawiony zaplon tez moze byc tego powodem?:confused: i jak cos to gdzie ja ustawie zaplon?

simon_55
11-01-09, 18:40
posprawdzaj wszystki wezyki podcisnienia bo robako ma racje moze ktorys pominales. oczywiscie krokulca wyczysc dla swietego spokoju. zaplon tez moze byc przyczyna tak jak np u mnie ale trzeba pierw wykluczyc inne przyczyny

jawiem69
11-01-09, 20:35
tez tak mialem, do tego mul, okazalo sie ze pasek rozrzadu byl zle zalozony (5 zabkow przestawiony:eek:)

robakko
11-01-09, 21:32
ziom ale od kiedy przy przerabianiu na b7 rusza sie pasek rozrzadu O.o no chyba ze kolega zmienial tez glowice ale nie sadze :P

adi d16a9
12-01-09, 09:20
a może łapie gdzieś lewe powietrze???? ściągnij dolot zatkaj go ręką tak żeby nie miał powietrza.jeśli zgaśnie gitara a jak nie i bedzie nadal chodził to stawiam na tzw lewe powietrze ale i tak zacznij od sprawdzenia podciśnień i krokowca a i resecik też by sie przydał pozdro

przem
12-01-09, 15:10
to tak, podcisnienia posprawdzalem, ale nie wiem czy wszystkie wylapalem... reset byl, problem wystepuje caly czas, a teraz zagadka bo wymrugalem kompa (check engine) i pokazal kod 1 czyli uszkodzona lambda albo jej obwod... ;/

komar!!
12-01-09, 18:41
jak masz z*****a sonde to obroty tez moga falowac... odlacz ja i sprawdz czy dalej faluja obrotya co z krokowym czysciutki juz jest :D