PDA

Zobacz pełną wersję : jak podlaczyc alktr lusterka

MaTi04PJ
10-01-09, 19:36
kupilem 2x elektr lusterka i nie mam nic kompletnie do nich jak sie zabrac do instalacji i co potrzebuje z gory dzieki chlopacy ;) moja hania D13b2 EG3 czerwona rakieta ziemia - ziemia;)

Sławek
10-01-09, 20:05
UPs, nie doczytałem........ale gdzieś był opis.
Najlepiej wg schematu elektrycznego, np. tu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=25635

MaTi04PJ
10-01-09, 20:13
hehe szukam jakiejs opini magika co juz z tym walczyl i wygral pozdr ;)

Tompro
10-01-09, 20:50
A te lusterka masz z wtyczkami i kawałkami przewodów oraz sterownik do nich? Jeżeli tak to ściągnij sobie manuala i masz tam wszystko kolorami pokazane co i jak.

MaTi04PJ
10-01-09, 23:34
mam tylko lusterka zadnych kabli i wtyczek jedynie te co sa w lusterka wbudowane pozdr;)

THE POWER OF DREAMS

Tompro
10-01-09, 23:54
No to musisz jeszcze sobie sterownik lusterek dokupić na początek. A przy lusterkach masz tylko gniazdo z 3 bolcami? Jak da rade to kupuj wszystko zawsze z wtyczkami bo później to jest kłopot. Można niby lusterka polutować ale jak będziesz chciał je kiedyś ściągać to musisz kable ciąć i znowu lutować a to bezsens jest.

Kosciech
11-01-09, 00:21
Potrzebujesz przede wszystkim przycisk od sterowania lusterkami z kostką z przynajmniej kawałkami przewodów i kostki do lusterek też by sie przydały bo inaczej to rzeźba będzie. Niestety jak kupiłeś niekompletny zestaw to teraz możesz mieć problem ze zdobyciem tych elementów bo raczej to w komplecie z lusterkami chodzi.

Chaoz
11-01-09, 00:28
Jezeli nie masz sterownika i kostek to bedziesz musial je dokupic bo chyba nie ma sensu bawic sie w lutowanie;) jezeli masz wersje noblesse to powinienes miec pociagnieta juz wiazke od sterownika conajmniej do puszki bezpiecznikowej jesli nie do drzwi[jeszcze nie sprawdzalem] schowana pod zaslepka. Wiec zostana do dorobienia wiazki tylko w drzwiach do samych lusterek, no chba ze ci sie uda szczesliwie kupic je z kostkami.

MaTi04PJ
11-01-09, 14:38
poszukam tych gratow jeszcze u kumpla a gdzie znajde w waucie ten sterownik bo przycisk to wiem gdzie jest?

Tompro
11-01-09, 18:18
Przycisk i sterownik to jedno i to samo. W środku masz całe sterowanie lustrami.

MaTi04PJ
11-01-09, 21:13
dzieki chlopaki jak dorwe te graty dam znac 3m ta so ;0