Zobacz pełną wersję : Alu felgi - 6,5J15; ET 91LK
Witam mam możliwość kupienia alufelg 4x100, 6,5J15; ET 91LK które jeździły na golfie III, pytanie czy do mojej Hani 5D z 97 roku będa pasowały?? Niestety po tych oznaczeniach nie mogę dojsc więc jezli ktoś mógłby mi łaskawie powiedzieć czy pasują cyz nie? POtrzebne dodatkowe pierścienie centrujące??
Pozdr
Zdroyek
cos niejasny ten sam koniec. ET91 sobie nie wyobrażam, a ET9 jest za duze i felga bedzie duzo za duzo wystawala poza błotnik. interesujący Cie rozmiar ET to między 35 a 45 dla felgi 6,5" szerokiej. reszta rozmiaru jest jak najbardziej ok. pierscienie centrujace beda potrzebne.
ok czyli ET jeszcze raz do sprawdzenia i powinno być między 35 a 45 .. a jak dobrać te pierścienie? i czy nie powodują one zmmniejszenia bezpieczeństwa czy czegoś tam? w końciu dodatkowy element..
pierscienie dobierze Ci byle facet w zakladzie z oponami.felgami. nie martw sie o nie bo sa potrzebne.
ET tak jak Pati zaznaczył pomiędzy 35-45
LK czyli rozstaw śrub powinien wynosić 100 dla hondy
z golfa mogą mieć małe ET, ale to do Hondy nie podejdzie
Ja swoje felgi przerzuciłem z golfa 2 do Hani 93 hatch i wszystko pasi
Ja tam na zimę stalówki także mam od golfa... Jedyny wymiar różniący się od hondowskiego to średnica otworu centrującego - jest większa o 1mm, więc praktycznie nie ma żadnej różnicy.