Zobacz pełną wersję : lampy przód clear
cosmonauth
09-01-09, 22:58
podejmowal sie ktoś przerabiania lamp przednich standartowych na cleary?
mam troche narzędzi w garazu i wpadlem na pomysl zeby sciągnąć szkło reflektora i od wewnętrznej strony drobnoziarnistym grotem szlifierskim wszystkie garby i przetloczenia zrobić na gladko, następnie za pomocą pasty polerskiej do szkla wypolerować to wnętrze...
jak myślicie, da rade?
jaki jest tego cel? załóżmy, że uda Ci się dokładna polerka (chociaż mocno w to wątpię) zdajesz sobie sprawę że taki reflektor będzie świecił we wszystkich kierunkach? te "garby" nie są po to że kitajec zrobił na złość, ale po to że mają za zadanie nakierować światło z żarówki na drogę a nie wszędzie gdzie popadnie.
cosmonauth
10-01-09, 00:15
hmmm w takim razie reflektor clear, oryginalny tez świeci we wszystkich kierunkach?
mam reflektor na zbyciu...spróbuje
Znajomy spolerował ... ale bez soczewki sie nie obejdzie ;)
Jedyne ( a raczej najlepsze zdjecie ) jakie mam :
http://images50.fotosik.pl/47/73dd18263f11cd7c.jpg (www.fotosik.pl)
Mam nadzieje ze sie nie obrazi :P
hmmm w takim razie reflektor clear, oryginalny tez świeci we wszystkich kierunkach?
mam reflektor na zbyciu...spróbuje
Reflektor clear ma odbłyśnik wyprofilowany tak aby świecił w określonych kierunkach ;]
cosmonauth
10-01-09, 19:57
cholera pięknie to wygląda, myslę że jest to do zrobienia :)
Faktycznie wygląda ładnie,ciekawe jak świecą no minusem jest brak drogowych.
pozdr
Świetnie to wygląda jak będziesz miał jakieś inne zdjęcia np na zaświeconych to wrzuć.
nie ma drogowych ale ma xenon więc nie przeszkadza mu tak bardzo brak;]
I po dopracowaniu nikogo nie oślepia ... za to przy jebajowych clear'ach bedziesz walic wszystkim po gałach tymi ksenonami ;)
a jak z przegladem u kumpla? z takimi lampami bez swiatel drogowych?
Przegląd oczywiście raczej LEWY ;) myśle że i tak nie przeszedłby przeglądu z innych powodów :P
hehe a ma kumpel opisane swoje autko na forum? podaj link, jesli nie to namow go zeby napisal bo chyba ciekawe ma pomysly :)