PDA

Zobacz pełną wersję : eg6 dgrania na kierownicy

kinia
09-01-09, 19:48
Sprawa wyglada tak:
- zbieznosc ustawiona dobrze, auta nie znosi
- opony dobrze wywazone (zarowno letnie jak i zimowe)
- tarcze klocki dobre, mozliwe ze tarcze sa lekko skrzywione (kaluza-hamowanie) przejawia sie to obcieraniem przy "ostrym" skrecie, w typowej miejskiej jezdzie problem nie wystepuje
- podczas hamowania zywklego i ostrego nie trzesie kierownica, auta nie znosi
- cukierki do wymiany
- przod zawiecha niby bylo dobrze
- koncowki drazkow niby dobrze

Problem: Po przekroczeniu 120km/h zaczyna drgac kierownica, nie w koleinach i nie w dziurach - na normalnej zwyklej drodze. Wyraznie czuc granice przechodenia w drgania, przy 150-160 nie wyczuwam wiekszych luzow na kierownicy aczkolwiek drgania sprawiaja ze wydaje sie jakby auto lecialo...
Moze ktos kiedys tez mial podobny problem i rozwiazal to jakos?
teraz raczej tego robic nie bede... na kanale zimno... :/
aha i drgania odczuwalne sa na przedniej osi tylnia jakby sunela.

stashek
11-01-09, 17:38
Pierścienie centrujące na felgach? Przekladnia? Tuleje wachaczy? Półoś? Bylo troche tych tematów

kinia
11-01-09, 19:21
No prosze jaki madry ;) Wszystko co wymieniles gra jak powinno. Pewnie ze bylo troche tych tematow ale w zadnym nie znalazlam nic odpowiadajacego danemu przypadkowi.

Nie sprawdzalam tylko poduch pod silnikiem.

stashek
13-01-09, 09:57
a próbowałeś na innych kołaż? Zbieżność ok jest?

jero11
13-01-09, 10:03
miałem identycznie i w moim przypadku był to guz na oponie, wtedy możesz robić wszystko a i tak nic to nie da, poza zmianą opon.

kinia
13-01-09, 19:09
stasheh jak juz napisalAM zbieznosc dobrze ustawiona, opony letnie jak i zimowe: stan bdb, alu i stalowki tez w bdb stanie :)

clientR
14-01-09, 11:36
miałem coś podobnego a pozostałe podzespoły było ok - mi pomogła błacha sprawa udało mi się zminimalizować drgania prawie do zera bawiłem się w rózne konfigurację ustawienia koła wzgędem jednej wybanej szpilki. Szukałem też usługi dowarzania kół, ale w mojej okolicy nikt tego nie świadczył.

kinia
01-06-09, 23:06
Jakby to komus w przyszlosci pomoglo to u mnie pomogla wymiana piasty z lozyskiem na tyle.

hariusz
02-06-09, 12:21
Spójrz jaki temat na wspomniany problem jest tutaj http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=16806&page=6 . Możesz napisać jak zlokalizowałaś usterkę ? Bo my wszyscy w tamtym temacie mamy takie same objawy jak ty ale obstawiamy magiel... Może byś napisała w tamtym wątku pare słów jak to u ciebie było bo naprawdę spora liczba osób ma ten problem.