Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic sie dusi podczas jazdy

kpopis1
07-01-06, 20:18
Kilka dni temu w moim civicu przestal chodzic gaz a dokladnie w drodze w sudety z wroclawia samochod zachowywal sie przy predkosci 80km/h na czwartym biegu jakby jechal 30km/h na piątce.Dusil sie tak raz na kilka sekund i wszystko wracalo do normy zeby za chwile dzialo sie podobnie.W doidatku zorientowalem sie ze mimo ze przelacznik jest ustawiony na gaz to samochod spala benzyne.Z rury wydechowej lecial czarnawy dym.Po przelaczeniu na benzyne wszystko bylo w jak najlepszym porzadku, dym z rury wydechowej po minucie od przelaczenia na benzynke zamienil sie w bielutka pare wodna.Od tygodnia jezdze na benzynie i nic sie nie dzialo do dzis.
Podobne objawy wystepuja na benzynie tj. podczas przyspieszanmia np na drugim biegu przyspiesza normalmie, potem dusi sie i nie chce zwiekszyc predkoksci, po chwili gdy wciaz trzymam gaz do dechy szarpie i przyspiesza jak zawsze.Straty mocy nie zaobserwowalem.Pali na dotyk. Mial ktos juz podobne objawy.Co to moze byc, moze filtr paliwa?

wieshaq
07-01-06, 23:50
jaki to silnik?

Gr00bY
08-01-06, 05:29
Zresetuj kompa albo zczytaj z niego błędy :wink:

blizniak
08-01-06, 13:55
jesli chodzi o szarpanie to ja obstawiałbym zapłon a co do tego że masz problemy z gazem to nie przychodzi mi nic do głowy :?

kpopis1
08-01-06, 14:39
To nie jest szarpanie jakie np mialem przy uszkodzonym gazniku. Samochod zachhowuje sie jakby przez krotki czas nie dostawal paliwa.Chyba zaczac od swiec i filtrow paliwa?

[ Dodano: Nie 08 Sty, 2006 ]
Silnik d15b2

[ Dodano: Nie 08 Sty, 2006 ]
Silnik d15b2

blizniak
08-01-06, 21:49
ja problemy z szarpaniem miałem w moim drugim samochodzie i było podobnie jak u ciebie mianowicie gdy wciskałem pedał gazu(gdy jechałem na LPG) samochód szarapał w pewnym przedziale obrotów poczym przyspieszał. w warsztacie poradzili zebym zmienił świece. tak tez zrobiłem. problem z szarpaniem minął ale autko był po tym zabiegu nie co zamulone. odkąd ustawiłem zapłon jest juz dobrze. dodam jeszcze że na benzynie jezdziło sie normalnie tylko na gazie były problemy.

kpopis1
11-01-06, 17:35
Bylem u gazownika.Wyczyscil przepustnice i znow mozna przelaczyc z benzyny na gaz.Wymienili mi swiece bo okazalo sie ze byly od...pokoneza.Autko teraz latwiej odpala, ale niestety problemy z charczeniem/duszeniem nie minely. Zabiore sie teraz za filtry paliwa, potem moze przewody paliwowe. Powiedziano mi tez ze silnik zle pracuje a mianowicie na ssaniu gdy spadaja obroty wraz ze wzrostem temp silnika w moim civicu obroty spadaja prawie do zera i potem na troche nizsza niz poprzednio wysokosc, znow do ze i na troche nizej niz poprzednio i znow do zera i tak dalej az osiagnie normalna temperature.Od poczatku tak chodzil i w warsztacie powiedziano mi ze ten typ na elekt wtrysku po prostu tak ma?

zorak
11-01-06, 21:51
odnośnie Twojego ostatniego zdania

w warsztacie powiedziano mi ze ten typ na elekt wtrysku po prostu tak ma?
zmień warsztat, może mieć wachania ale nie w takim zakresie - takie jest moje zdanie choć mogę sie mylić