Zobacz pełn± wersję : Kontrolka hamulca ¶wieci po starcie - kiedy zmienić klocki
Mam pytanie: po zapłonie silnika ¶wiec± się kontrolki: "engine", "ABS", "SRS" i kontrolka hamulca ręcznego. Wszystkie gasn± po jakim¶ czasie, ale wydaje mi się, że wcze¶niej kontrlka hamulca ręcznego nie ¶wieciła się po zapłonie? Czy to co¶ oznacza, że czas wymienić klocki czy nic nie oznacza? A jesli nic to czy Hondzia w jaki¶ sposób sygnalizuje, że czas wymienić klocki czy nie? Misłem kiedy¶ P. 206-tkę i zapalanie się kontroli ręcznego czasie jazdy oznaczało konieczno¶ć wymiany klocków - proszę o radę. :)
Jak kontrolka recznego tzn ze masz malo plynu hamulcowego w zbiorniczu wyrownawczym. Moze i cos jeszcze ale nie wiem.
Jak kontrolka recznego tzn ze masz malo plynu hamulcowego w zbiorniczu wyrownawczym
dokładnie :!:
w Twoim civic nie ma sygnalizacji elektrycznej kończących się klocków hamulcowych, są tylko blaszki przy klockach które hałasują podczas hamowania kiedy klocki się kończą
tak jak mowia przedmowcy to mala ilosc plynu hamulcowego
tak jak mowia przedmowcy to mala ilosc plynu hamulcowego
Moze to oznaczac rowniez konczace sie klocki.... :P
No niewiem jak u ciebie ale u mnie w sedanie ta kontrolka nigdy sie nie zaswiecila jak klocki sie konczyly :?
Jak kontrolka recznego tzn ze masz malo plynu hamulcowego w zbiorniczu wyrownawczym. Moze i cos jeszcze ale nie wiem.
Hmmm to ciekawe, bo przed zim± wymieniałem płyn w serwisie przy Parowcowej :evil:
No ale jak poziom płynu hamulcowego jest niski to się kończ± klocki więc nie ma co się denerwować.
No ale jak poziom płynu hamulcowego jest niski to się kończ± klocki więc nie ma co się denerwować.
Czyli jak dobrze rozumiem, płynu jest odpowiednia ilo¶ć tylko klocki się kończ± i dlatego mniej jest tegoż płynu w zbiorniku wyrównawczym. Dobrze kombinuję?
podnies maske i zobacz czy masz plyn w zbiorniczku powyzej minimum. jesli nie to dolej i kontrolka zgasnie. jesli masz poziom plynu ok, to zdejmij kolo i zobacz okiem, czy jest jeszcze okładzina na klocku. jesli nie to wymien, a jesli jest duzo, to zwarł Ci się prztyczek przy recznym.
nie ma jak forumowa wyszukiwarka :aloha:
mam podobny problem. spuszczam ręczny i jaki¶ czas jest OK, jednak po kilku podskokach w kolejnym odcinku "polskich dróg" kontrolka zaczyna ¶wiecić. dociskam dĽwignie i sytuacja po chwili się powtarza. już idę sprawdzić poziom płynu... a klocki po wizycie u mechaniora i tak muszę wymienić. dobrze jednak wiedzieć co może być przyczyn± :piwo2: