PDA

Zobacz pełną wersję : Problem podczas przyspieszania

Pixoo
09-01-09, 12:33
Witam
Mój problem polega na tym że odkąd zaatakowały nas mrozy to przyszedł ten czas aby zmienić opony na zimowe i pewnego dnia znajomy mi załatwił zimówki w dobrym stanie ale zanim je kupiłem to przymierzyłem je dla pewności i kiedy z powrotem założyłem felgi aluminiowe to z przedniego lewego koła zaczęły dochodzić dziwne dzwięki skrzypienia i jak na złość doszedł do tego dziwny dźwięk (cykania) ,który ujawnia się tylko podczas przyspieszania obojętnie na jakim biegu i także podczas jazdy z tą samą prędkością ,lecz ustaje gdy silnik dostanie większych obrotów i wtedy gdy stoimy w miejscu lub silnik chodzi na jałowym. Po dwóch dniach wymieniłem aluminiowe felgi na zimówki i sytuacja powtarzała się dalej ,pojeżdziłem tak dzień i z ciekawości podjechałem na stację benzynową celem zmierzenia ciśnienia w kołach i zobaczyłem że w przednim lewym kole miałem ciśnienie 2.9 bar a w prawym 1.6 bar , zimówki to 165/60/r14 wyrównałem cisnienie do 2.0 bar i o dziwo dźwięk specyficznego "cykania" ustąpił do tego stopnia że pojawia się tylko sporadycznie ,po przejechaniu 25 km pojawił się około 4-5 razy ,dodam też że skrzypienie w lewym kole nie ustało ,ale dalej chodzi mi ta myśl po głowie co to może być i sam nie wiem już czy to coś z układu kierowniczego , skrzynia a może obódowa katalizatora czy inne elementy i proszę was o prośbę o przybliżenie mi źródła problemu.

Dodam to że byłem na stacji kontroli pojazdów i sprawdzili mi całe zawieszenie i wszystko jest w należytym porządku.