PDA

Zobacz pełną wersję : Body kit do EJ9 rocznik 2000

ralfx
08-01-09, 23:23
Od niedawna jestem posiadaczem Civica EJ9 z roku 2000. Planuję założyć mu jakiś ładny body kit i tu pojawia się mały problem - większość produkowanych dedykowana jest dla roczników 95-98. Wiem już, że mój rocznik wymaga innego typu przedniego zderzaka (takowy udało mi się znaleźć).

Moje pytanie jest: czy tak samo muszę szukać dedykowanych pod mój rocznik zderzaka tylnego, progów oraz spojlera tylnej klapy (nie mylić z dachowym)?

Jeśli tak to czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce mogę znaleźć takie zestawy? Znalazłem w Niemczech ale na niemiecką kieszeń więc wolałbym kupić w kraju.

Aquarius
08-01-09, 23:31
Tył poliftowy to brak listw na zderzaku oraz bialy kierunek :) wymiarami nic sie nie zmieniło :)

ralfx
08-01-09, 23:56
Dzięki za odpowiedz. Hmmm rozmiary są te samo to trochę pociesza, ale nie zmienia to faktu że nadal poszukiwać musze całego body kitu bo kupowanie dwóch zderzaków nie do pary i jeszcze innych progów jakoś mnie nie ciągnie.

Jakby zatem ktoś przypadkiem wiedział gdzie taki kompletny body kit moge znaleźć będę wdzięczny. (Nie no leniwy nie jestem sam też szukam :p )

Aquarius
09-01-09, 00:17
napisz do usera ppm702 on ma całkiem ładne body :) w zasadzie jedno z najpiękniejszych 6 genów na forum :) a tak przy okazji to pewny jesteś tego spojlera na tylną klape?to tak niezbyt fajnie wyglada...choc to rzecz gustu...ale lotka i do tego spojler...troszke wiele tych elementow dociskajacych ;) lepszym rozwiązaniem byłaby lotka od typeR :)

CEZAR86
09-01-09, 10:20
Odpuść sobie to body...
Jedyne jakie mi się podoba to tak jak mój poprzednik napisał body ppm:)

joniu88
09-01-09, 10:56
Odpuść sobie to body...
Jedyne jakie mi się podoba to tak jak mój poprzednik napisał body ppm:)

a kogo to obchodzi że Tobie się podoba tylko jedno.. ma się podobać właścicielowi.. a nie Tobie także takie komentarze se odpuść bo nie oto chodzi w tym temacie.. jasne?

Aquarius
09-01-09, 17:50
Po co ten agresor od razu?...

joniu88
09-01-09, 20:54
nc

ralfx
09-01-09, 21:27
Tyle różnych gustów ile osób na tym forum, aczkolwiek trzeba przyznać że tamto body faktycznie jest świetne :o a cała fura w ogóle ideał. Ja to raczej nie mierzę tak wysoko jak ppm702 ale to body może może :)

CEZAR86
09-01-09, 21:46
a kogo to obchodzi że Tobie się podoba tylko jedno.. ma się podobać właścicielowi.. a nie Tobie także takie komentarze se odpuść bo nie oto chodzi w tym temacie.. jasne?

Dobrze proszę pana:D:D:D
Joniu88, myślę że Twoja wypowiedź jest zupełnie bezsensowna i nic nie pomoże autorowi tego tematu...

Ludzie więcej luzu;)

dimo
09-01-09, 22:53
Joniu nie spinaj sie tak, sam nic nie wniosles swoimi 2 wypowiedziami do tematu... ja tez bym nie zakladal zadnego body do VI gena, imo oblesnie to wyglada... (no moze poza PPMem, ale i tak nie jestem zwolennikiem body w civicu)...

spychu
10-01-09, 12:38
Ralfx nie zakladaj zadnych body, bo wiekszosc body do 6gen to syf. Chyba ze chcial bys zrobic cos takiego jak Ppm.

Chociaz z drugiej strony to Tobie ma sie ten body podobac, a opinie innych mozesz zlac bo to Ty bedziesz jezdzil autem ktore sie Tobie podoba.

ralfx
10-01-09, 13:14
"Podoba się mi" to najważniejsze kryterium, ale w sumie jak się coś w samochodzie z zewnątrz zmienia to tez po to aby ludzie na ulicy patrzyli i nie mogli wzroku oderwać. Mnie się np. podoba przód VI gen ale tył jakoś już mniej - mało zgrabny i za wysoko ten zderzak (imo). Nie chciałbym dostac potem tutułu mistrza wiejskiego tuningu. :D

Aquarius
10-01-09, 16:29
No to moze dokladeczki :) mi takze poczatkowo sie auto nie podobalo...seria była zbyt zwykla ;)
Jak auto dostało glebe i dokładke z przodu + lampy na wzór TypeR + listwy,klamki,lusterka w kolor auto zupelnie sie odmieniło :) Popatrz na różne rozwiązania także proponowane przez Honde :) Choć jesli bedziesz kolejnym zwolennikiem body kitu nikt Ci tu głowy nie urwie :) tu po prostu taki głowny trend panujacy to Jdm :)

joniu88
10-01-09, 18:15
http://sklep.monster-tuning.pl/index.php/cPath/423_446

ralfx
10-01-09, 23:34
Gleba już jest, dokładka przedniego zderzaka i białe kierunki też. Co będzie dalej będę się jeszcze zastanawiał do wiosny. Dzięki joniu88 za linka może być że skorzystam z niego.

joniu88
11-01-09, 15:06
Gleba już jest, dokładka przedniego zderzaka i białe kierunki też. Co będzie dalej będę się jeszcze zastanawiał do wiosny. Dzięki joniu88 za linka może być że skorzystam z niego.

taki body ma ppm

ralfx
11-01-09, 16:17
zauważyłem :) znalazłem jeszcze dwa inne komplety Inferno http://www.skleptuning.pl/index.php?products=product&prod_id=960 oraz Warrior http://www.tss-tuning.de/bilder-2003_2004/LI0405_FSpStSt_Warrior_Civ.jpg , ale decyzję zostawię sobie na później