PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne akcje z zawieszeniem i ukłóadem kierowniczym

Ralf
07-01-06, 17:38
Pisze tutaj bo raczej nie ma róznicy który rocznik a myśler ze w ten dział więcej osób zagląda....
W następny weekend zabieram sie za zawias : wymieniam amorki, wymieniam tuleje wahacza dolnego przedniego prawego które niedawno były wymieniane ale sie wyrwały po uderzeniu w kraweżnik.. wymienie maglownice bo mam na niej luz delikatny, ewentualnie wymienie jażmo (wąsa) z tej strony którą przywaliłem..
Przed robotą che sie przygotowac psychicznie wiec zapytam

Przy skręcaniu w lewo (manewrowanie na parkingu) jakby przeskakuje prawe koło... nie wiem jak to nazwać.. jakby jechało po nierównościach..

drugi problem to to ze jak wpasowuje sie na miejsce parkingowe i mam na maxa skręcone koła to hamulec przedniego lewego koła łapie

co to moze byc??

hunter
07-01-06, 18:52
co do pierwszego problemu nie bardzo kminie przeskakiwanie tegokoła wiec nie będę moncił

drugi problem to to ze jak wpasowuje sie na miejsce parkingowe i mam na maxa skręcone koła to hamulec przedniego lewego koła łapie

a co do tego to czas wymienić klocki hamulcowe ( bynajmniej u mnie taki sam objaw był ) ale raczej na bank pozdro

Ralf
08-01-06, 10:31
klocki hamulcowe wymieniane niedawno i maja od cholery mięsa jeszcze.... więc raczej nie to. Zaciski były rozbierane (juz jakiś czas temu) i samarowane więc tez powinny byc Ok...

co do przestawiania koła to moze coś podpowiem: mam z tej strony gumki w wahaczu dolnym do wymiany, z tej strony puka mi drązek kierowniczy (przy maglu bo końcówki są nowe). moze to przegub???

czekam na dalsze rady :)

ppm702
08-01-06, 16:33
założyłeś dwa takie same tematy :evil: Tym razem zamykam i proszę nie rób burdelu... Naprwdę nie chce być niemiły :?