Zobacz pełną wersję : Jak sie nazywa ta część ?
jak się nazywa ta część zaznaczona na obrazku?
http://img231.imageshack.us/img231/8769/53955205rq6.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=53955205rq6.jpg)
sworzeń wahacza przedniego dolnego
Sworzeń... Tyle, że zaznaczyłeś łącznie z kawałkiem zwrotnicy...
Ok dzięki. Jakiej firmy najlepiej kupić takie sworznie?
Są jeszcze Quinton Hazel (które Ci polecam), Febi, Optimal, Ruvelle oraz Fortuna Line :)
Są jeszcze Quinton Hazel (które Ci polecam),
zartujesz sobie??????!!!!!!
jesli sworznie to wczesniej wspomniane 555, Nipparts(w wiekszosci przypadkow w srtodku jest niezly japonski produkt) lub niemieckie: Swag, Febi, ew. Delphi oraz Ruville. nie bierz wynalazkow typu Optimal, TRW, quinton hazell czy jakies 4maxy i inne syfy(zreszta cena mowi sama za siebie).
No polemizowałbym ;) Ale każdy ma swoje zdanie i każdy ma różne doświadczenia z różnymi cześciami. Ja najprawdopodobniej w poniedziałek będę montował sporo części zawieszenia z QH i za ~rok/dwa albo przyznam Ci racje, albo utwierdzę się w swoim przekonani ;)
No polemizowałbym ;) Ale każdy ma swoje zdanie i każdy ma różne doświadczenia z różnymi cześciami. Ja najprawdopodobniej w poniedziałek będę montował sporo części zawieszenia z QH i za ~rok/dwa albo przyznam Ci racje, albo utwierdzę się w swoim przekonani ;)
Zaloz do tego jeszcze zawias twardy jak deska, ktorego ugiecie jest tak minimalne ze az prawie nie zauwazalne. I jezdzij w roku ok 25-30 tys km tak jak np. ja i wtedy zobaczysz ze ciezko szukac jakosci w czesciach w/w przez Ciebie :)
Jesli chodzi o czesci zawieszenia to dla mnie tylko, Febi, Delphi, 555, Lemforder, OEM.
TRW nazywasz wynalazkiem ;/??? Delphi nie jest nawet w połowie tak dobre jak TRW . Nawet Febi jest słabsze niż trw
Średnio na rok robię 10 tys. km. Myślę, że takie porównywanie tych samych części rożnych firm nie ma większego sensu ponieważ np. niektórzy robią 2,3 razy więcej km w ciągu roku od innych, po innych drogach, na innym zawieszeniu itp. itd. Zbyt wiele różnych czynników, żeby to porównywać. Dlatego taki temat, przepychanki, można ciągnąć w nieskończoność, a i tak z nich nie wiele wynika ;)
Poza tym nic nie jest na wieczność, jeśli pojeżdżę na HQ, czy innej firmie ~2 lata na twardym zawieszeniu po naszych wspaniale równych drogach to myślę, że jest to wynik do zaakceptowania :) Jeśli nie wytrzyma roku, wtedy zwracam honor i idę wstydzić się do kąta :P
no ale skoro sam nie masz doswiadczenia z dana marka, danym elementem, tylko po prostu teraz wymieniasz, to nie mozesz nas przekonywac ze HQ jest lepsze od innych..lub porownywalne... mi tez sie obilo o uszy ze HQ i optimal to nie najlepszy wybor, (nawet w JC mi tak mowili)
do siebie szukalem 555, ale ze nie znalazlem, mam u siebie oba sworznie dolne i jeden gorny firmy Lemforder. przejechalem na nich 50tys i nic nie wskazuje na to ze sa zuzyte, doswiadczen z innymi firmami nie mialem.
TRW nazywasz wynalazkiem ;/??? Delphi nie jest nawet w połowie tak dobre jak TRW . Nawet Febi jest słabsze niż trw
Mialem w Avensiesie klocki TRW. Wyje.... je następnego dnia po zakupie i włożyłem Ferodo takie były dobre :D
Po tym doświadczeniu śmiem twierdzić, że reszta części TRW to również badziew :)
Kuba przejechałeś na Lemforderze przejechałeś tyle tyś km bo to jedna z najlepszych firm, żeby nie powiedzieć najlepsza. Sam pierwsze co pytam o Lemfordera, drugie 555, trzecie Febi jeśli chodzi o zawieszenie.
OMG kolego daj troche tego co brales bo widze ze dobrze robi:DD
TRW(czyli Lucas) to scierwo jakich malo, nowe sworznie sa mniej wiecej w takim stanie jak roczne OEM Hondy...
Delphi nie jest najwyzsza jakoscia(sam tez nie ejstem jakims zwolennikiem tej marki) ale ostatnio bardzo sie podciagneli w jakosci(w zeszlym roku wygrali test jakosci w niemczech-nie pamietam kto go robil i jakie dokladnie kryteria), natomist Febi: jesli chodzi o elementy gumowo-metalowe to ustepuje nieznacznie OEM czescia Hondy.
Propos części zawieszeni i sworzni też warto zwrócić uwagę na Yamato. Jakościowo (i cenowo niestety) zbliżone do 555.