Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie

awigdackp
07-01-09, 13:56
Witam, mam dzisiaj okazje żeby skorzystać z garażu znajomego by zamontować zestaw w drzwiach i mam zamiar wygłuszyć je matami. Moje pytanie czy przy tak niskiej temp. (-12) a w garazu ok +5 maty dobrze się skleją i czy nie odpadną po wychłodzeniu, dodam że temp. pracy wg. producenta to +5 ~+20 stopni.
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Z góry dzięki.

majin103
07-01-09, 14:56
jakie to maty? jak Twarde to potrzebna Ci suszarka i temperatura nie robi różnicy. Ja własnie wygłuszałem swoje drzwi twardymi matami i podgrzewalem suszarka. Pare minut grzania i mata jest jak szmatka. Formujesz ją jak chcesz. Potem dociskasz ciągle ogrzewając.

Jeśli w garażu temp będzie na plusie to suszarka(lub dwie) i niema problemu.

awigdackp
07-01-09, 15:59
Maty mam miękkie i oplalarke już pożyczyłem, najwyżej delikatnie ogrzeje blache bo będzie ostro zmarznięta
a chodzi mi o to czy się nie odkleją czy coś, jak po skonczonej robocie auto przestoi całą noc na mrozie

muchografia
07-01-09, 19:20
jak rozumiem czeka Cie zciaganie boczkow... a jezeli tak to przy tych temperaturach ktore mamy teraz... chyba nie jest taka operacja wskazana... zapinki moga sie pokruszyc....

ale to tylko moja sugestia...

***Marco***
07-01-09, 19:28
zapinki i tak pewnie popekają, jak dobrze nagrzejesz i dobrze sie przykleji to nie powinno odpasc

awigdackp
07-01-09, 22:27
Dzięki za porade dzisiaj zdążyłem wykleić wewnątrz drzwi zobaczymy co jutro będzie się działo. Aktualnie jestem na etapie przeprowadzenia kabla przez drzwi i mam obawy że bez zdejmowania nie uda się, może macie jakieś patenty na to?:)

Kosciech
08-01-09, 16:07
Bez ściągania drzwi normalnie przeprowadza się przewody. Trzeba mieć troche wprawy i cierpliwości. Potrzebujesz sztywniejszy drut dzięki któremu przeciągniesz przewody przez przepusty drzwiowe , np. taki od gumek piórka wycieraczki. Proponuje wydłubać kierunek z błotnika i odpiąć kostke to wtedy się troche bardziej wiązka da cofnąć. Zresztą jeśli nie montujesz jakiegoś mocnego car audio i głośników na wzmacniaczu to wymiana przewodów jest zbędna, te seryjne w zupełności wystarczą. Wyglądają na cienkie a le na prawdę dają rade bo mają cienką izolacje a środku dość gruby drut. Często przewody które są montowane jako grubsze mają po prustu dużo grubszą izolacje a wśrodku przewód jest dośc cienki

awigdackp
09-01-09, 09:02
Operacja się udała zamontowałem PB - s6 + nowe kable, drzwi wygłuszone - efekt końcowy- bez rewelacji.:(
Ale nie odpuszcze jak nie podepne tego pod wzmaka.