Zobacz pełną wersję : Pompka spryskiwaczy
Witam,
Jechałem sobie dzisiaj przy 15 stopniowym minusie hanią - stała na mrozie ze 2 dni i postanowiłem przeczyścić szybkę. Ze 3 razy nacisnąłem spryskiwacz - silniczek pojęczał i nic nie pociekło. Myślę zamarzło i po paru minutach spróbowałe ponownie. Niestety nie usłyszłem już odgłosu silniczka... Spróbowałem uruchomnić tylni spryskiwacz i też zero dźwięku. Czy to możliwe żeby od razu padły 2 pompki? Czy może to bezpiecznik - jesli tak to może wiecie gdzie go szukac?
Pozdrawiam
Ello,
Miałem podobnie na początku też było słychać pompkę lecz po chwili zdechła, wiec zostawiłem to i po dojechaniu do celu znowu spróbowałem i pompki zaczęły wyć lecz dalej nic nie pryskały. Zaznaczam że wcześniej miałem trochę letniego płynu i dolałem zimowego. I przez to płyn mi zamarzł. Dzisiaj spuściłem płyn prawie do zera i nalałem zimowego, wkładając rurkę dało się wyczuć na dnie zbiornika zamrożony płyn ala śnieg. Hondzia postoi trochę w garażu a gdy wyjadę na trasę powinno być już ok.
Jeśli nie chce ci się spuszczać płynu to musisz niestety czekać aż mrozy trochę spadną :P.
Pozdro
Miro
Ello,
Miałem podobnie na początku też było słychać pompkę lecz po chwili zdechła, wiec zostawiłem to i po dojechaniu do celu znowu spróbowałem i pompki zaczęły wyć lecz dalej nic nie pryskały.
Pozdro
Miro
Dzięki za odpowiedź, niestety dzisiaj jeździłem sporo, samochód porządnie się nagrzał a pompki nic, nie pracują wiec chyba czeka mnie wymiana obydwu.
Pozdro
Klicher
Ja miałem taką przygodę w zeszłym roku. Niestety, po kilku próbach spryskania szyb zakończonych niepowodzeniem, pompka się sfajczyła i trzeba było wymieniać :(
Jak kupowałem pompkę to nie zwróciłem uwagi na długość mocowania do zbiorniczka (rurka zasysająca płyn) i kupiłem z krótką i mechanik się musiał namęczyć, ale mu się udało.
Ja miałem to samo, ale u mnie poszedł bezpiecznik. Sprawdź bezpieczniki przed wymianą pompek! (Chyba to był 4 ale nie pamiętam dokładnie)
Gdzie dokŁadnie znajduje się pompka od spryskiwaczy?
Gdzie dokŁadnie znajduje się pompka od spryskiwaczy?
pewnie przy zbiorniczku:D
pewnie przy zbiorniczku to wiem, ale jak wygląda...
dobra, ok już wiem