PDA

Zobacz pełną wersję : cb

damian.n
06-01-09, 20:20
jakie są różnice w radyjka cb PRESIDENT JOHNNY II a UNIDEN PRO 520XL ????
warto kupować presidenta czy uniden bardzo dobrze go zastąpi??
i jaką krótką antenę mi możecie mi polecić żeby jak najlepiej zbierała?
myślę nad president GEORGIA ale nie znam opinii na jej temat?

bolas
06-01-09, 20:37
użyj szukajki na pewno skieruje cie na dobrą drogę :p
było o tym parę razy

Mobilek
06-01-09, 21:54
Co do radia zalezy na ile jest ono Ci potrzebne czy ma sluzyc jako antyradar czy potrzebujesz cos lepszego ze wzgledu na np. prace

Osobiscie jak i paru kolegow uzywam Unidena 520XL PRO + Sirio Ml 145 i bez zarzutu ladnie zbiera, dobra jakos, 0 problemow

President jest bardzo dobrej klasy radiem i ma automatyczny ANL ( automatyczna regulacja szumow - przydaje sie na miescie) czego nie posiada Uniden ale i cena radia jest wieksza.

Ogolnie jest ze Uniden to tansza wersja Presidenta, co do anten to anteny krotkie Presidenta sa bardzo dobre po dobrym wystrojeniu maja dobre opinie. A jak dluzsze to moze byc President ale i Sirio i inne marki tez ladnie zbieraja

damian.n
06-01-09, 22:19
mam civica coupe 5 generacji i według was lepiej kupić antenę na magnes i na dach ją dać czy bardziej jakąś przykręcana i na klapę? szczerze to bardziej jestem przekonany do anteny krótkiej. Hondą za dużo tras nie pokonuje i nie potrzeba mi jakiś super osiągów więc co mi polecicie?

qmax
09-01-09, 23:23
Odradzam Ci przykręcanie na klapie uchwytów wszelkiego rodzaju. Tylko sobie zniszczysz klapę, bo na uchwytach są na ogół dwie śruby co to mocują ten uchwyt i trzeba je dobrze przykręcić tak żeby to "coś" miało masę, po czy z czasem zaczyna rdzewieć to miejsce, a tak naprawdę nie chodzi o masę a o powierzchnię poziomą prostopadłą do anteny, sam "bat" to połowa a druga część to właśnie ta powierzchnia.
Dlatego też jeżeli chcesz używać sporadycznie radia to kup sobie na magnesie ale taką od 1m w górę, a jak chcesz mieć dobrze i nie myśleć o antenie to zamontuj na stałe, wywierć otwór i będziesz mieć święty spokój. Ja osobiście mam President Hawai 72cm i jestem bardzo zadowolony.