Zobacz pełną wersję : cb
jakie są różnice w radyjka cb PRESIDENT JOHNNY II a UNIDEN PRO 520XL ????
warto kupować presidenta czy uniden bardzo dobrze go zastąpi??
i jaką krótką antenę mi możecie mi polecić żeby jak najlepiej zbierała?
myślę nad president GEORGIA ale nie znam opinii na jej temat?
użyj szukajki na pewno skieruje cie na dobrą drogę :p
było o tym parę razy
Co do radia zalezy na ile jest ono Ci potrzebne czy ma sluzyc jako antyradar czy potrzebujesz cos lepszego ze wzgledu na np. prace
Osobiscie jak i paru kolegow uzywam Unidena 520XL PRO + Sirio Ml 145 i bez zarzutu ladnie zbiera, dobra jakos, 0 problemow
President jest bardzo dobrej klasy radiem i ma automatyczny ANL ( automatyczna regulacja szumow - przydaje sie na miescie) czego nie posiada Uniden ale i cena radia jest wieksza.
Ogolnie jest ze Uniden to tansza wersja Presidenta, co do anten to anteny krotkie Presidenta sa bardzo dobre po dobrym wystrojeniu maja dobre opinie. A jak dluzsze to moze byc President ale i Sirio i inne marki tez ladnie zbieraja
mam civica coupe 5 generacji i według was lepiej kupić antenę na magnes i na dach ją dać czy bardziej jakąś przykręcana i na klapę? szczerze to bardziej jestem przekonany do anteny krótkiej. Hondą za dużo tras nie pokonuje i nie potrzeba mi jakiś super osiągów więc co mi polecicie?
Odradzam Ci przykręcanie na klapie uchwytów wszelkiego rodzaju. Tylko sobie zniszczysz klapę, bo na uchwytach są na ogół dwie śruby co to mocują ten uchwyt i trzeba je dobrze przykręcić tak żeby to "coś" miało masę, po czy z czasem zaczyna rdzewieć to miejsce, a tak naprawdę nie chodzi o masę a o powierzchnię poziomą prostopadłą do anteny, sam "bat" to połowa a druga część to właśnie ta powierzchnia.
Dlatego też jeżeli chcesz używać sporadycznie radia to kup sobie na magnesie ale taką od 1m w górę, a jak chcesz mieć dobrze i nie myśleć o antenie to zamontuj na stałe, wywierć otwór i będziesz mieć święty spokój. Ja osobiście mam President Hawai 72cm i jestem bardzo zadowolony.