Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie pali ??

coupe 15
06-01-09, 14:21
witam
wiem że na forum było o tym wielokrotnie ale przeczytałem dużo na ten temat wyprubowałem metody opisane w starszych postach i dalej du... :confused: nie wiem o co chodzi jeździł normalnie aż tu u mechanika ( sprawdzaliśmy ciśnienie na cylindrach ) założyliśm nowe świece chcemy odpalac a tu nic tylko kręci ?? przewody są ok , świece nowe , kopułka i palec ok a iskra raz jest raz jej nie ma o co chodzi jak wiecie to prosze o pomoc bo bez HANI jak bez ręki
z góry dzieki

mozes
06-01-09, 14:47
Bardzo często podczas badania ciśnienia pali się cewka zapłonowa jeżeli iskra raz jest raz jej nie ma ja bym obstawiał własnie cewkę zapłonową.
pozdr

donelvis
06-01-09, 20:09
na bank cewka

jero11
06-01-09, 20:14
Bardzo często podczas badania ciśnienia pali się cewka zapłonowa jeżeli iskra raz jest raz jej nie ma ja bym obstawiał własnie cewkę zapłonową.
pozdr
potwierdzam bo miałem też taki przypadek że podczas badania ciśnienia padła cewka i od tamtej pory odłączam aparat:D

Whiplash
06-01-09, 20:18
potwierdzam bo miałem też taki przypadek że podczas badania ciśnienia padła cewka i od tamtej pory odłączam aparat
albo zostawiamy swiece w fajkach:D

coupe 15
06-01-09, 21:48
dzieki panowie jutro z samego rana sprawdzę cewkę . a wiecie ile może kosztować taka cewka??

Whiplash
06-01-09, 21:53
90 zł w intercars

coupe 15
06-01-09, 21:56
dzięki dzięki jutro wymiana jak dostanęod reki, mam nadzieje ze pomoze

pomogło cewka w inter cars kosztowała 37 zł ( miłe zaskoczenie) dzieki za pomoc