Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : włącznik awaryjnych

bufet
04-01-06, 21:21
D15B7
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaka żaróweczka siedzi we włączniku od świateł awaryjnych (chodzi mi o jakieś parametry) no i gdzie ją kupić ?
A przy okazji może również ktoś posiada wiedzę o żarówkach w panelu radia Clarion.
Przepaliły mi się dwie sztuki i nie mam pojęcia co i gdzie mam kupić.
Dzięki z góry za pomoc.

Lcfr
04-01-06, 22:37
na 99% taka sama jak w przyciskach halogenów/tylnej szyby
tam łatwiej wyjać
wyjmij i sprawdz

MacK
05-01-06, 08:56
gdzie ją kupić ?
1. ASO ale cena zabija ~18 pln
2. sklep radiowo-telewizyjny trzeba coś dobrać i wsadzić w oryginalną oprawkę ~1 pln

emg
05-01-06, 09:06
do clariona jest malutka żaróweczka, ale musi być na 14V, bo jak wymieniłem na 12V to długo nie poświeciły, w przyciskach są takie same - rurkowa o długości ok3-4mm i średnicy około 1mm

mozes
05-01-06, 09:51
1. ASO ale cena zabija ~18 pln
2. sklep radiowo-telewizyjny trzeba coś dobrać i wsadzić w oryginalną oprawkę ~1 pln
ale taką ze sklepu elektronicznego na 100% dopasujesz są one minimalnie większe od oryginałów z ASO. We wszystkich podświetlanych przyciskach np. awaryjne, halogeny, tylna szyba ogrzew., przecimgielne tylne żaróweczki są takie same.

Toth
05-01-06, 14:26
Według manuala jest to żarówka 12V 0.8W. Koszt żaróweczki 0,60PLN w sklepie z elektroniką. Żaróweczka ma końcówki w postaci długich wąsów, które się zakręca na podstawce. Z tego co wiem jest mały kłopot wyciągnąć ten wyłączni. Pozdrawiam

mozes
05-01-06, 15:06
Z tego co wiem jest mały kłopot wyciągnąć ten wyłączni
Trzeba poprostu ostrożnie podważyć i uważać żeby nie pokaleczyć plastiku od zegarów. Problemów raczej z tym nie miałem także bez obaw.