Zobacz pełną wersję : jakie kolory - wnetrze ? :)
Witam.
Mam mały problem z dobraniem kolorów, chce aby wszytko ładnie wyglądało i aby nie przesadzić :)
Za dwa tygodnie oddaje do tapicera 2 przednie boczki + 2 słupki i podsufitkę. Boczki planuję obić czarna skóra i teraz nie wiem czy w ten sam kolo obijać podłokietnik czy dać jakiś inny kolor?
Dodam, ze nic jeszcze nie zmieniałem w środku :)
Ja zastanawiałem się nad bordowym. Boki czarne podłokietnik bordowy, fotele w tych kolorach i tak dalej...
A może czarny z aluminium i chromem ?
Może jakieś inne propozycje?
jeszcze podaj może kolorek zewnętrzny hanki to łatwiej nam będzie pomóc/doradzić...
jak wszystko ma pasować to wszystko... :)
Ja bym leciał na żółto :rolleyes:
jeszcze podaj może kolorek zewnętrzny hanki to łatwiej nam będzie pomóc/doradzić...
jak wszystko ma pasować to wszystko... :)
CZARNA :)
Na wiosnę będę chciał "odświeżyć" kolor
i jak zawsze wszystko kwestia gustu... ja osobiście jeśli miałbym robić kolorowo to jechałbym w czerwone...
z drugiej strony jeśli chcesz boczki obijać skórą, to nie głupio byłoby wszystko na czarno zrobić, razem ze środkiem...ale każdy robi jak mu się widzi :)
ps. ładnie też się prezentują hanki jak mają boczki i fotele w tym samym kolorze...
Chyba tak zrobię jak napisałeś, że wszystko w jednym kolorze. Fele mam czarne i lampy będą czarne :) Ewentualnie może jakieś wstawki aluminiowe :) Fotel pod kolor baczków jak najbardziej :)
Ja osobiście zrobiłbym tak:
Fotele -czentralna część czerwona alcantara,boki czarna skóra przeszywana czerwona nicią.
-podłokietnik też czarna skóra z czerwoną nicią co by pod mieszek pasował ładnie
-boczki drzwi obciągnoł :D bym czarną skórą,poza wystającym elementem gdzie jest sterowanie szyb,to też dałbym w alcantarze czerwonej.
-słupki w skórce
-jeśli chodzi o podsufitke to,nie wiem.Sam miałem kiedyś podsufitke z alcantary i bardzo mi się to podobało,jednak nie jestem przekonany co do czerwonej podsufitki...podsufitka w czarnej skórze-wypas,ale bardzo mroczno :cool: widiząłem i bardzo mi się podobało
Do tego pojechałbym kierownice w skórce też z czerwnoną nicią;).
To była wersja sportowa:D
A jak lecim w elegancje,to wszystko w beżowej skórce,a podsufitka w alcantarze pod kolor :D Robiłem kiedyś taki myk w jednym z poprzednich samochodów i do ciemnego auta super.
K
A jak lecim w elegancje,to wszystko w beżowej skórce,a podsufitka w alcantarze pod kolor Robiłem kiedyś taki myk w jednym z poprzednich samochodów i do ciemnego auta super.
Może i wygląda elegancko ale wszystko widać na beżu a jeździć ze szmatka i pucować gdy się zabrudzi to nie dla mnie :)
Tapicer odradzał obijać skórą podsufitki, namawiał na alcantare.
Idąc dalej na sportowo to czarne fele z rantem czerwonym i do tego czerwone zaciski :D
Kielu, a jak byś zrobił tył? Tam będę robił zabudowę pod 3 głośniki magnata ad 300 (czarna membrana aluminiowa obwódka) i 3 wzmaki ( srebne z napisem pod róż podchodzącym :D rx-44 ) , wiec siedzeń nie będzie :) Myślałem nad polakierowaniem tego razem z plastikami co są dookoła okna. Przód skóra tył lakier? - widzisz to ? bo ja tak średnio :)
K
Może i wygląda elegancko ale wszystko widać na beżu a jeździć ze szmatka i pucować gdy się zabrudzi to nie dla mnie :)
Nie zgadzam sie,jak dbasz tak masz:D Wystarczy dobrymi środkami impregować skóre i jest lux
Tapicer odradzał obijać skórą podsufitki, namawiał na alcantare.
a to niby czemu?
Myślałem nad polakierowaniem tego razem z plastikami co są dookoła okna. Przód skóra tył lakier? - widzisz to ? bo ja tak średnio :)
Według mnie z dupy...ja leciałbym wszystko w skórce,lakier ma być na zewnątrz auta ;)
Nie wiem jak ma wyglądac dokładnie ta zabudowa,ale jak już będzie skończona trzeba sie zastanowić czy gładko,czy gdzie przeszyć itd.
Wystarczy dobrymi środkami impregować skóre i jest luxinnymi słowy krem nivea co tydzień / dwa i wszystko ok :)
Nie zgadzam sie,jak dbasz tak masz Wystarczy dobrymi środkami impregować skóre i jest lux
Takie jest moje zdanie, nigdy nie miałem skóry więc nie wiem jak to naprawdę jest:)
a to niby czemu?
Powiedział, że podsufitki nie obija się skórą. Jak będę u niego to dokładnie zapytam :)
Według mnie z dupy...ja leciałbym wszystko w skórce,lakier ma być na zewnątrz auta
Nie wiem jak ma wyglądac dokładnie ta zabudowa,ale jak już będzie skończona trzeba sie zastanowić czy gładko,czy gdzie przeszyć itd.
Może i masz rację, że nie będzie pasować :) Spoko jak zrobię już bagażnik to wrzucę fotę. A co zrobić plastikami, na desce rozdzielczej? Zostawić ?
I jeszcze jedno co z plastikiem tam gdzie się szyby opuszcza, ten w boczku?
Odgrzewamy... jeszcze trochę i moje bejbe do tapicera poleci. Pytanie do Was drodzy hoondziarze...w grę wchodzi alcantara i skóra (eko skóra dobra?) Podajcie może jakieś propozycje kolorystyczne dla wnętrza. Kolor hanki srebrny, deska i boczki szare. Chcę obić tylko fotele przód, cała kanapę, boczki (tę część gdzie jest sterowanie szyb) oraz z tyłu te prostokątne zaślepki po bokach (tak gdzie są np. gathersy)
THX :)
zadnej eko skory w zime bez podgrzewaczy na eko skorze to ci tylek sie odmrozi wbrew pozorom zima na prawdziwej skorze nie jest taka zla jak pisza, zla slawe zawdziecza wlasnie eko skorze ktora przy niskich temperaturach to koszmar... a i wytrzymalosc o wiele nizsza tak wiec jak na moje eko skora to moze i ok ale do obicia podsufikti bo na niej ani nie siedzisz ani jej nie meczysz (czyt nie uzywasz)
co do obijania tylnych podlokietnikow ja mam to zrobione i to dobry pomysl bo tworzy komplet z kanapa
Ps zapraszam do mnie na profil tam masz zdjecia jak wyglada moja czarna skora w civicu
Ja chciałem dać boki foteli wlasnie czarną eko skórą a środki bordowa alcantara i wszystko przeszyte hmmm... teraz 2 koncepcje. Czerwona lub złota nić wszędzie (tzn folete i mieszki)i do tego odpowiednio gałeczka biegów złota lub czerwona a`la mugen z zakupów grupowych
Słuchaj Infi, jaki był u Ciebie koszt materiału na fotele, kanapę i boczki? Widzę, że masz prawdziwą skórę.
2500 z podgrzewaniem foteli przod, 2200 bez podgrzeania, skora 100% oryginalna samochodowka zadna eko ani meblowa.