Zobacz pełną wersję : Cieknąca chłodnica
Szukalem, i nieznalazlem odpowiedzi wiec sie pytam :) mam dziurawa chlodnice, lekko sobie pokapuje jak sypalo sniegu to pod civiczkiem troche niebieskiego bylo :), teraz pytanie moje brzmi moze troche glupio ale chcialem znac wasza opinie :) cyz warto kupowac jakies syfy w plynie do uszczelnianai chlodnicy czy tez napasc na jaki bank i jakas chlodnice kupic :). Pytam bo kumpla ojciec co mieszkal w US 10 lat temu tez mial dziurawa chlodnice i zalal jakims miejscowym specyfikiem toyotke i do tej pory nie ma problemow z nia.
Idź kraść, bo może być tylko gorzej...
zalezy gdzie i jak cieknie.. sa zaklady co lataja chlodnice, nie lej zadnego swinstwa..
Dzida??? :)
Cieknie na chłodnicy :)z predkoscia srednio 1 litra na tydzien do dwoch :D cieknie do okreslonego poziomu potem przestaje (ciut ponizej lini min na wyrownawczym) poki zima jets to sie nie grzeje, ale niedlugo cieplej sie zrobi :D
Mysle ze powinni spokojnie zalatac :) moj Tata mial powycierane dziury od wiatraka i pokleil jakims kelejem i chulala,ale to w jakims niemieckim czyms...Poszukac firmy co lataja, pojedz pokaz, powiedza co zrobic
250pln nowa chlodnica, wiec ja bym pakupał noje
Przy malych uszkodzeniach to moze by pomoglo, ale jak gubisz do dwoch litrow plynu to uszkodzenie jest raczej powazne wiec .... kupuj nowa
z predkoscia srednio 1 litra na tydzien do dwoch
ale jak gubisz do dwoch litrow plynu to uszkodzenie jest raczej powazne
:]
hehe zle napisalem :D mialem na mysli ze jeden litr zchodzi w tydizne lub dwa tygodnie :) ale i tak wsumie to sporo :/ a co do spawania to nie wiem :) pewnie podobna cena c opolowa nowej :/
z predkoscia srednio 1 litra na tydzien do dwoch
ale jak gubisz do dwoch litrow plynu to uszkodzenie jest raczej powazne
:]
hehe
Faktycznie mozna bylo to zrozumiec na dwa sposoby :)
Jakby nie bylo gubi dosyc sporo.
szklanka82
04-01-06, 20:12
a ja bym zalal specyfikiem jak nie pomoze to napewno nie zaszkodzi... a koszt takiego plynu to jakies 15pln wiec majatku nie stracisz... jak chcesz to moge Ci zalatwic belgijski preparat Wynns'a
Za 160 ci nową z BEHRa mogę sprzedać.
A ogolnie ktos uzywal jakis specyfikow ? bo sie boje ze moze pozapychac kanaly w bloku :/
[ Dodano: Czw 05 Sty, 2006 ]
Co do tego BEHR'a to nei jestem przekonany :/ slyszalem pare opinii ze sa problemy przy wymienianiu starego na nowy plyn, bo poszczaja uszczelki :/
Jezu co ty mówisz.Po wymianie płynu uszczelki sie uszkadzają?A co masz do Behra?Dobra marka.Gadasz jakbyś miał bóg wie jaki przekrój o chłodnicach.Wielkie dylematy masz.Kup nową chłodnice a nie spuszczasz sie nad jakimś złotym specyfikiem co sie wlewa bo ktos tam gdzieś widzial.Wlej jajko i bedziesz miał po kłopocie.
Ja bym sie chyba pisał na taką chłodniczke:) bo też mam taki problemik leje mi sie z chłodnicy jak z sitka najśmieszniejsze że wskazówka na temperturze nie rusza sie znacznie, i nie ma wielkiej różnicy czy wyrównawczy jest pełny czy pusty:)
Pozdrawiam
Najpierw przecyztaj potem sie awanturuj ! napisalem ze slyszalem opinie !! i oczekuje potwierdzenia badz obalenia tych opinni a nie odrazu z geba lecisz, a pozatym jakbys sprzedawal cos to napewno bym to tez zachwalal, ja sie pytam o to cyz jets sens wykorzystywania takich specyfikow a ty odrazu niewiadomo skad wyskakujesz z ryjem ze jak potlucozny gadam i ze nie nzam sie na chlodnicach,ale za to ty sie swietnie msuisz znac skoro nimi handlujesz
Fachowiec za dwa grosze co nie umie czytac :/ porazka
A ogolnie ktos uzywal jakis specyfikow ? bo sie boje ze moze pozapychac kanaly w bloku :/
Co do tego BEHR'a to nei jestem przekonany :/ slyszalem pare opinii ze sa problemy przy wymienianiu starego na nowy plyn, bo poszczaja uszczelki :/
sorki ale osochossi????? jakie uszczelki??nigdy nie słyszałem czegoś podobnego
u mnie jak chłodnica puszczała to zmieniłem na nowa....a i wskazówka od temp zareagowała natychmiast :D
A ogolnie ktos uzywal jakis specyfikow ? bo sie boje ze moze pozapychac kanaly w bloku
Ja używałem :) U mnie puściła na samym dole, więc zasypałem takim proszkiem, który kupiłem na stacji za kilka złotych... Wyciek był bardzo niewielki, a po użyciu specyfiku zniknął całkowicie. Niemniej jednak wkrótce kupiłem sobie nową japońską chłodniczkę, bo tamta była już mocno poszarpana...
Jeśli będziesz kupował nową chłodnicę, to zwróć uwagę, żeby kupić tą właściwą. Mi gość sprzedał "na pewno" tą do mojego silnika i modelu auta... Wymiary pasiły, tylko wejścia na węże miały większą średnicę i mocowanie wiatraka minimalnie się różniło - sporo się natrudziłem, żeby to poskładać. Poza tym jest ogólnie nieco grubsza, ale to akurat wcale mi nie przeszkadzało... Okazało się, że do tego modelu są ponoć dwa rodzaje - pewny jednak nie jestem, więc proszę nie bluzgać :wink:
Ja spooooroooo lat temu w Warce bodajże kupiłem do swojej H chłodniczke, i nie ma że boli -> wymienili na miejscu, zabrali moją starą, robocizna za free i jescze zniżka jakaś na tą nową była... :)
jest taki fajny proszek "stop leak" firmy K2 kosztuje ok 5PLN, kilku znajomych juz sprawdzilo i dziala, mozesz sprobowac przed zakupam nowej