Zobacz pełną wersję : Głowica od d16y7 w d14a4
Witam, mam Hondę Civic EJ9 z silnikiem d14a4. Mam też w domu kompletną głowicę od d16y7 i chciałbym ją włożyć na swój blok z d14.
Pytanie tylko czy będą z tym jakieś problemy związane z elektroniką i innymi sprawami? Czy po prostu zakładam głowicę na blok, podpinam wszystkie wężyki i cieszę się jazdą?
wszystko pasuje, ale jak chcesz poczuc jakas roznice to pobaw sie w polerowanie kanalow w glowicy,lekkie splanowanie no i zaloz ssaka od np z6...sama glowica nie wiele daje a wlasciwie chyba tylko lepsze samopoczucie:)
sama glowica nie wiele daje a wlasciwie chyba tylko lepsze samopoczucie:)
jest róznaica w kanałch i chyba w zaworach (z pamieci tak mnie sie wydaje)
Bartas29550
05-01-09, 10:02
SIWYCOUPE ma racje, gra nie warta swieczki bez tych modow co napisal.
efektu prawie zadnego a jka bardzo chcesz zyskac i masz ta glowke to wez przeloz sam walek bedzie podobnie a nie wydasz kasy na uszczelke pod glowica 200zl +uszczelka kolektora dolotowego i wydechowego+ robocizna.Jak masz auto od nowego moglbys zalozyc jeszcza raz glowice na stare sruby jak nie wiesz nie ruszaj bo sruby tez kosztuja.
jest juz gdzies na forum o tym, po obróbce głowicy było cos w okolica 12xKM poszukaj !!
Bartas29550
06-01-09, 14:19
tak tylko jakiej glowicy i jakim silniku?? +12KM to nie jest glowica y7 na bloku d14 bez zadnych dodatkowych modow