Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : słabo grzeje

kocyk112
03-01-09, 19:14
witam ,ma problem z zapowietrzaniem układu chłodzenia a co za tym idzie z słabym ogrzewaniem. na początku myślałem, że za słabe grzanie odpowiada termostat,filtr przeciwpyłkowy lub nagrzewnica.filtr i termostat zmieniłem jak odpowietrzyłem układ chłodzenia to było ciepłe powietrze,ale zauważyłem po jakimś czasie ze znowu słabo grzeje. rurki od obiegu wody były miejscami ciepłe i miejscami zimne i były bardzo twarde. nie wiem co mam robić od czego to zależy. nawiew na szybę jest słaby ledwo co leci jak jest ustawione na ciepło.może to wina nagrzewnicy. temperatura na skali mam na 1/3 czy to nie mało.proszę was o pomoc.

MichałJ
03-01-09, 21:42
Witam!
Mam podobny problem... Grzanie jest baaardzo słabe. Filtr jest nowy, więc powinno być ok. Dodatkowo zaobserwowałem, że w momencie kiedy włączam nadmuch dosyć gwałtownie spada temperatura...i to mnie niepokoi.
proszę o pomoc, bo mój mechanik powiedział, że wszystko jest ok i grzeje dobrze a ja widzę, że nie jest ok...Pomocy bo zamarznę!

jero11
03-01-09, 21:45
u kocyk112 może to być uszczelka pod głowicą, płynu ubywa?
MichałJ zmień termostat bo skoro po włączeniu nawiewu temp opada to uszkodzony jest termostat.

MichałJ
03-01-09, 21:59
Termostatu nie sprawdzałem...ale jak najszybciej go zbadam;)
Dzięki za pomoc:)

MrUkAs
03-01-09, 22:10
U mnie tez dosc srednio grzeje :( filtr wymieniany na wiosne, wiec jeszcze powinien byc OK. Temperatura 1/3 skali i nie drgnie. Plynu w chlodnicy ubywa, musze ciagle dolewac :( Jeszcze jak wlacze nadmuch to slysze jakis warkot, nie wiem skad to sie wydobywa i odczego :/ ten warkot najbardziej slychac gdy silnik jest zimny, gdy zlapie temperature to warkot jakby ustawal...

kocyk112
04-01-09, 14:21
u mnie płynu ubywa. ale jakby to była uszczelka pod głowicą to by nie miał siły a jeździ dobrze tylko słabo grzeje. dzisiaj odłączyłem czujnik wiatraka chłodnicy i jakby lepiej grzało