Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wymiana wskanika poziomu paliwa

stivenh
03-01-09, 17:02
witam,
czy jest mozliwa wymiana samego wskanika pozimu paliwa w zegarach w civicu 5 gen wersja z obrotmoierzem. Pytam bo on ma wspolna tarcze ze wsaknikiem temperatury a namierzylem zegary wlasnie z uszkodzonym wskanikie temp.
Czy musze wyimieniac cala tarcze z oboma wskanikami czy mozna tylko jeden wskanik??

pozdrawiam

yautja
03-01-09, 18:49
Raczej zmienia się całość.

stivenh
03-01-09, 21:14
kurde to strasznie niedobrze bo mam wersje z kontrolka rezerwy paliwa..........

yautja
04-01-09, 11:16
Możesz spróbować przełożyć sam wskaźnik poziomu paliwa ale do tego trzeba zdjąć wskazówkę. Po założeniu nowego jego wskazania prawie na pewno nie będą poprawne. Ja bym szukał całego.

Damian :)
29-03-16, 15:18
Panowie czy w civic EJ6 mogę wymienić sam mechanizm ze wskazaniami ilości paliwa. Prawdopodobnie mam ułamaną wskazówkę.

pablo__89
29-03-16, 17:33
W obydwu przypadkach można, ale trzeba to zrobić staranie i z głową tak by nie przekręcić wskazówki względem ośki.

piotrstrojek
30-03-16, 09:55
Ja jeszcze na patencie ustawiałem u siebie i znajomych wskazówkę. Potrzebne jest do tego wymontowanie pływaka - podnosicie lub opuszczacie pływak do skrajnej pozycji i zakładacie wskazówkę - najpierw lekko i kontrolujecie jak się wychyla majtając pływakiem. Jeżeli jest zadowalająco to wciskacie z wyczuciem i gra. Teraz dla malkontentów:

1. Celowo mówię żeby wymontować swój pływak, ponieważ miałem w łapce trzy różne i wszystkie dawały inne wyniki
2. Wiem - takie zabawy nie dadzą dokładności "jak z fabryki" ale lepsze to niż wkładanie na "wydaje mi się że było jakoś tak"

Uwaga - EKSTREMALNIE łatwo uszkodzić mechanizm wskaźnika przy zdejmowaniu i zakładaniu wskazówki (nie wiem jak się to nazywa - potencjometr, silniczek???) często wskazówka siedzi bardzo ciasno.