Zobacz pełną wersję : wymiana wskanika poziomu paliwa
witam,
czy jest mozliwa wymiana samego wskanika pozimu paliwa w zegarach w civicu 5 gen wersja z obrotmoierzem. Pytam bo on ma wspolna tarcze ze wsaknikiem temperatury a namierzylem zegary wlasnie z uszkodzonym wskanikie temp.
Czy musze wyimieniac cala tarcze z oboma wskanikami czy mozna tylko jeden wskanik??
pozdrawiam
Raczej zmienia się całość.
kurde to strasznie niedobrze bo mam wersje z kontrolka rezerwy paliwa..........
Możesz spróbować przełożyć sam wskaźnik poziomu paliwa ale do tego trzeba zdjąć wskazówkę. Po założeniu nowego jego wskazania prawie na pewno nie będą poprawne. Ja bym szukał całego.
Panowie czy w civic EJ6 mogę wymienić sam mechanizm ze wskazaniami ilości paliwa. Prawdopodobnie mam ułamaną wskazówkę.
W obydwu przypadkach można, ale trzeba to zrobić staranie i z głową tak by nie przekręcić wskazówki względem ośki.
piotrstrojek
30-03-16, 09:55
Ja jeszcze na patencie ustawiałem u siebie i znajomych wskazówkę. Potrzebne jest do tego wymontowanie pływaka - podnosicie lub opuszczacie pływak do skrajnej pozycji i zakładacie wskazówkę - najpierw lekko i kontrolujecie jak się wychyla majtając pływakiem. Jeżeli jest zadowalająco to wciskacie z wyczuciem i gra. Teraz dla malkontentów:
1. Celowo mówię żeby wymontować swój pływak, ponieważ miałem w łapce trzy różne i wszystkie dawały inne wyniki
2. Wiem - takie zabawy nie dadzą dokładności "jak z fabryki" ale lepsze to niż wkładanie na "wydaje mi się że było jakoś tak"
Uwaga - EKSTREMALNIE łatwo uszkodzić mechanizm wskaźnika przy zdejmowaniu i zakładaniu wskazówki (nie wiem jak się to nazywa - potencjometr, silniczek???) często wskazówka siedzi bardzo ciasno.