Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z zarowkami

hacker
03-01-09, 12:35
czy to normalka ze zarowki h1 w prawym reflektorze - od strony pasazera pala sie duuuuuzo szybciej niz druga? ostatnio kupilem h1 osram night breaker i padla po 1,5 miesiaca. poprzednie tez szybko sie palily i zawsze z tej strony. Auto to honda civic sport 1.6 2004 :) a drugie pytanka to jakie zarowki polecicie teraz - tak zeby dlugo wytrzymaly i nie byly kosmicznie drogie

KreniO
03-01-09, 14:53
Witam.

Ja miałem podobny problem, z tym, że u mnie paliły się one na zmianę. Wytrzymywały miesiąc. Próbowałem przeróżnych żarów, i philipsów i jakiś amerykańskich, raz drogie raz tanie, aż w końcu przez jakiś czas kupowałem po 5 zł żeby nie stracić majątku. Przyczyna nie znana, kupilem honde 05 sport, jeździłem 2 lata i sie zaczęło, car audio robiłem w G-T, położyli mi dobre kable (wszystko zgodnie ze sztuką CA), w hondzie zwalali to na car audio, w zakladzie CA na regulator napięcia itp. Skoki na pewno były nawet jak miałem odłączone całe CA. Jak zamykałem szybę, jak dodawałem gazu, jak pracowało wspomaganie przy kręceniu kółkiem światła adekwatnie raz słabły raz się wzmacniały, ogólnie niezła dyskoteka. Wkurzyłem się i założyłem zestaw HID Xenon, gołym okiem przy wszytkich tych czynnościach wymienionych wyżej nic nie widac, to już coś:). Mam już spokój od czerwca. Nie wiem ile taki zestaw wytrzyma, ale wolę go zmieniac co rok niż użerac sie w ciągu roku z 15 zestawami żarówek:/ miałem już tego dosyc. Przyczyny do tej pory nie znam, nie miałem ochoty się w to zagłębiac. Widocznie te całe przetworniki/przetwornice regulują napięcie i jest jak na razie wszystko ok. To tyle ode mnie, nie wiem dlaczego akurat u Ciebie pali się jedna strona. Coś w tym musi być. Powodzenia.

Pozdrawiam.