PDA

Zobacz pełną wersję : sprzegło w d13b2!!

saper132
03-01-09, 12:03
witam... na poczatku pragne zaznaczyc ze uzyłem szukaczki i pytałem w innych postach... lecz nie znalazlem ani informacji ani odpowiedzi.... otoż moje pytanie oraz problem polega na tym że chce zmienic sprzegło bo moje juz jest na wymarciu... a skoro juz to robi9c to cos porzadnego.... chce wsadzic sprzegło exedy tylko ze jakos nie ma do mojego silnika jako ze dedykowane... znajomi mi mowili ze moge wsadzic od D16z6... i ze ogolnie od kazdej D serii pasuje tylko zeby było w latach produkcji??? co o tym myslicie??? poratujcie!! pozdawiam....:confused:

jogal
03-01-09, 13:38
Sprzęgło w d13b2 jest mniejsze niż w pozostałych d-seriach i ma 200mm, w pozostałych jest 210 mm. Wydaje mi się że można by wsadzić coś lepszego, ale razem ze sprzęgłem musiałbyś wsadzić koło zamachowe z d15 lub d16, wtedy może wszystko pasować, bo na kole zamachowym z d13 nie będzie pasować lepsze sprzegło...

mozes
03-01-09, 17:56
W intercarsie jest do kupienia sprzęgło EXEDY do D13B2 oznaczenie docisku HCC 507, do tego tarczę NKK i łożysko. Ja w swoim D15B2 tak zrobiłem i jest OK. A na numer Civic klubu jest zniżka. Za docisk i tarczę zapłaciłem 348 pln ze zniżką a bez zniżki 400 pln.
pozdr