Zobacz pełną wersję : Przełącznik zespolony
Kierunkowskaz nie "odbija" po skręcie - nie wyłącza się. Czy da się to samemu naprawić? Czy warto się wziąć za rozkręcanie tego elementu czy od razu trzeba kupić nowy?
spróbuj samemu, ale chyba bez zdjęcia kierownicy się nie obejdzie
spróbuj samemu, ale chyba bez zdjęcia kierownicy się nie obejdzie
nawet na pewno się nie obedzie. Moim zdasniem to adapter pod kierownicą może miec wyłamaną część "odbijającą" :(
no a jak juz ma wylamana to da sie cos podkleic albo wymotac zeby nie kupowac calego zespolu? bo wlasnie mi peklo rano po tych mrozach
pozdroo
nie podkleisz :( Jedyne co można to spróbować dospawać u gościa, który spawa plastiki, ale nie liczyłbym na trwałość takiej kombinacji...
no i dalo sie. szef wieshaq po pracy wykrecil kiere i co sie okaza ten plastikowy pierscien pod kierownica (ten ktory jest obracany przez ta metalowa podkladke z 4 wypustami. 2 wypusty przenosza obroty z naby a dwa obracaja pierscieniem plastikowym od odbijania kierynkowskazu). Pierscien plastikowy lekko sie wyrobil. wystarczylo popodginac dwa z wypustow na metalowej podkladce zeby mocniej lapaly.
Czy przy wykręcaniu kierownicy, mogę mieć problemy z poduchą powietrzną? Nie chce dostać w nos :-P
zobacz w manualu jak to sie robi ale nei powinno byc problemow raczej.
http://www.for-met.futuro.net.pl/ dzial techniczny
odepnij akumulator i za 10 min odkręcaj, może nie wywali
to mu napisales :D :D chlopak sie wystraszy i nie zrobi :lol:
spoko najpierw poczytaj w instrukcji i smialo do roboty. trzeba chyba wypiac po prostu jedna lub dwie kostki ale na pewno sa jakies warunki bezopieczenstwa przy podzuszce. u siebie nie mam wiec nie bardzo znam temat ale wszystko jest do zrobienia
Właśnie nie wypiąć tylko wpiąć specjalną kostkę odłączającą system SRS. Jest ona pod kolumną kierownicy. A szczegóły jak najbardziej w manualu.
LemonR