Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przełącznik zespolony

dymek
03-01-06, 23:25
Kierunkowskaz nie "odbija" po skręcie - nie wyłącza się. Czy da się to samemu naprawić? Czy warto się wziąć za rozkręcanie tego elementu czy od razu trzeba kupić nowy?

emg
04-01-06, 11:46
spróbuj samemu, ale chyba bez zdjęcia kierownicy się nie obejdzie

ppm702
04-01-06, 12:28
spróbuj samemu, ale chyba bez zdjęcia kierownicy się nie obejdzie
nawet na pewno się nie obedzie. Moim zdasniem to adapter pod kierownicą może miec wyłamaną część "odbijającą" :(

wieshaq
26-01-06, 14:05
no a jak juz ma wylamana to da sie cos podkleic albo wymotac zeby nie kupowac calego zespolu? bo wlasnie mi peklo rano po tych mrozach

pozdroo

ppm702
26-01-06, 14:13
nie podkleisz :( Jedyne co można to spróbować dospawać u gościa, który spawa plastiki, ale nie liczyłbym na trwałość takiej kombinacji...

wieshaq
26-01-06, 18:22
no i dalo sie. szef wieshaq po pracy wykrecil kiere i co sie okaza ten plastikowy pierscien pod kierownica (ten ktory jest obracany przez ta metalowa podkladke z 4 wypustami. 2 wypusty przenosza obroty z naby a dwa obracaja pierscieniem plastikowym od odbijania kierynkowskazu). Pierscien plastikowy lekko sie wyrobil. wystarczylo popodginac dwa z wypustow na metalowej podkladce zeby mocniej lapaly.

dymek
26-01-06, 18:30
Czy przy wykręcaniu kierownicy, mogę mieć problemy z poduchą powietrzną? Nie chce dostać w nos :-P

wieshaq
26-01-06, 22:15
zobacz w manualu jak to sie robi ale nei powinno byc problemow raczej.

http://www.for-met.futuro.net.pl/ dzial techniczny

emg
26-01-06, 23:07
odepnij akumulator i za 10 min odkręcaj, może nie wywali

wieshaq
27-01-06, 08:12
to mu napisales :D :D chlopak sie wystraszy i nie zrobi :lol:
spoko najpierw poczytaj w instrukcji i smialo do roboty. trzeba chyba wypiac po prostu jedna lub dwie kostki ale na pewno sa jakies warunki bezopieczenstwa przy podzuszce. u siebie nie mam wiec nie bardzo znam temat ale wszystko jest do zrobienia

LemonR
27-01-06, 19:41
Właśnie nie wypiąć tylko wpiąć specjalną kostkę odłączającą system SRS. Jest ona pod kolumną kierownicy. A szczegóły jak najbardziej w manualu.
LemonR