Zobacz pełn± wersję : problem z pomp± wspomagania
mam spory problem, z pompy wspom. ucieka mi plyn, leje sie dosc szyko, az wstyd jezdic, zostawiac kaluze tłustego plynu na parkingu. rozebrałem, wymieniłem foliow± uszczelke ale teraz wspomaganie nie dziafa. pomożcie jak mozecie , dzieki z górki:P pozdrawiam, ¶wieżak/.
ale co rozebrales konkretnie ? jak rozebrales to musiales tez wlac jakis plyn, jaki ? pompa wspomagania to delikatna rzecz.
kolego mam pompe kpl do civc 5D na zbyciu kupiłem kiedys bo myslałem ze moja padła okazało sie ze jest sprawna ale pompa została cena 100 zł jak Cie interesuje.
p.s widze ze jestes z legnicy to odpadły by Ci koszty przesyłki bo z legnicy koles do mnie jezdzi na firme wiec moze ja zabrac do ciebie
zapomniałem dodac ze to diesel, czy pompa sie rozni? w silnikach benzynowych a dieslu?
DamianPietras
02-01-09, 15:03
tak rożni± sie mocowaniem . nawet w benzyniaku występuja 2 rodzaje - chyba te z klim± i bez maj± inne mocowania , w dieslach jest podobnie zupełnie iina pompa i zarówno dla aut z klim± inne mocowanie i bez klimy też inne :(
/// na podstawie EPC13 - sci±gnij sobie wklep , wklep VIN i bedziesz miał nr originału i zdjecie
POZDRAWIAM
W SERWISIE HONDY MOŻNA ZAMÓWIĆ KAŻDˇ USZCZELKĘ I SIMERINGI DO POMP - TAK PISZE JAKBY KTO¦ POTRZEBOWAŁ W EPC WSIO POKAZANE :)
EPC 13:
http://downloads.hondatech.info/Auto/EPC/HondaEPC13.rar (key: SKHC95467)
fasteer napisz co¶ więcej na temat co dokładnie rozbierałe¶? bo jak na razie nic nie wynika z twojego postu:) powiem ci że u siebie też miałem problem z płynem wspomagania który uciekał mi na poł±czeniu zbiorniczka i przewodu ale nie spuszczałem całkowicie płynu ze wspomagania, oczywi¶cie zrobiłem to tak jak należy i gdzie¶ dalej zacz±ł ubywać ale po dwukrotnym dolaniu płynu bodajże STP problem ust±pił. Więc może niepotrzebnie brałe¶ się za rozbieranie pompy wspomagania?
odkreciłem tylko pompe i wymieniłem przerwana foliowa uszczelke zalozylem od nowa ale wspomaanie nie działa...mi plyn uciekal dosc szybko...postoj połgodzinny i nie było płynu za to kałuza pod hann±...mam diesla z klim±...20t2r
DamianPietras
03-01-09, 13:05
znalazłem dla ciebie nr pompy do 20T2R z klim±
56100-P5T-G20 - ok 160 euro
56100-P5T-G21 - ok 160 euro
56100-P9M-G70 - ok 370 euro
numery s± różne z uwagi na roczniki aut do jakich były montowane
pompy nie rózni± sie (przynajmninej na zdjęciu)
Ceny - w serwisach na terenie EU >> nie dotyczy polski która narzuca jeszcze do ceny ok 60 % :(
w Intercarsie jest co¶ takiego
LAUBER >>> Lau 55.0543 w cenie <detal> 684 zł / na zamówienie i trzeba zdać star± pompę - na 100% pasuje
http://sklep.intercars.com.pl/result1.php?res=1&atg=15077198&art=812892&gen=12&gru=7140100&towkod=0&zdj=0&km=0&typ=9548&wsk=O&lang_id=PL
troche drogo...ale moze da sie to naprawic....
piszcie co wiecie o tych pompkach ja sam nie wiem co sie zepsuło...
danieljachec
28-01-09, 13:44
mam taka używan± pompę do sprzedania, jak jeste¶ zainteresowany to pisz