Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.3
Witam mam honde civic 1.3 na gaźniku, generacja V. I mam taki dość dziwny problem, otóż przy skręcaniu obojętnie w która strone z dodawanie gazu coś strasznie stuka pod podłogą, natomiast gdy skręcam bez gazu wszystko jest wporządku. I nie mam pojęcia co to może być. Więc zwracam sie z uprzejmą prośbą o pomoc....
Aha i jeszcze jedno pytanie mieszkam w mysłowicach koło katowic w woj. śląskim i pytanie o to gdzie najblizej mnie jest jakiś autoryzowany serwis hondy ??
Z góry dziekuje za pomoc.
witaj, wątek odnośnie witania się wskazany jest w regulaminie działu.
ASO nie polecam, może Rikoo da CI jakiś namiar.
Czyżby przegub?
Na 100% przegub.
Ja jestem z D.G. więc mieszkamy niedaleko siebie :D
Wieczorem na PW podeśle Ci jakieś namiary na warsztat.
Pozdrawiam!!!
najpierw sprawdz ogumienie mialem niedawno to samo nie bylo zbieznosci opone zebralo z jednej strony i identyczny objaw. Wymienilem z przodu dwie oponki i wywazylem ustawiona zbieznosc i jest ok a tez na poczatku obstawialem przegub
A co ma wymiana opon do stukania przegłubów na skreconych kołach??? Wez mu doradz zmiane koloru wykladziny podlogowej bo to tez ma wpływ :lol:
Co do przegubów to miałem podobną sytuację u siebie. wibracje podczas dodawania gazu i stukot z prawej strony skrzyni biegów - był to przegub wewętrzny. Ale jeśli u Ciebie stuka na skręconych kołach to jest to zapewne przegub zewnętrzny. Ale wtedy to nie stuka pod podłogą. Warto sprawdzić który z nich. bo wewnętrzne są np różne i prawy i lewy a i cena również się różni od tych zewnętrznych. Pozdrawiam
A co ma wymiana opon do stukania przegłubów na skreconych kołach??? Wez mu doradz zmiane koloru wykladziny podlogowej bo to tez ma wpływ :lol:
otoz zmiana opon do przegobow nic nie ma ale to wcale nie musza byc objawy przegubow bo mialem identyczny objaw i na poczatku kazdy obstawial przegub a to bula opona zebrana nierownomiernie z jednej strony i po wymianie ustaly stuki przy skreconych kolach i drgania kierownicy ale oczywiscie nie wykluczam przegubow ale opony latwiej sprawdzic na poczatek. wiec zanim napiszesz ze opony nie moga byc przyczyna takich objawow to sie zastanow przeanalizuj a nie odrazu krytyka :D
No i panowie ppm702 i Adrianos mieli racje, poszedł przegub, w sumie to nie jeden ale dwa ;)
W warsztacie myśle ze nie policzyli mi drogo bo za 2 zewnętrzne przeguby i klocki hamulcowe z robocizną do przegubu i klocków policzyli 600 zł. Więc wydaje mi sie ze to nie drogo ale jednak znacząco nadwyręza budżet biednego studenta zaocznego :)
Więc dziekuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie ;)
Ile?? 600zł i do tego części, jeśli dobrze rozumiem? Przegłuby 2x96zł,klocki z 50zł nawet nie. :lol: :lol:
600 zł całośc ;)
no jak ja patrzyłem na przeguby to jakoś nigdzie nie mogłem znaleźć za 96 zł ale okej ;)
Ile?? 600zł i do tego części, jeśli dobrze rozumiem? Przegłuby 2x96zł,klocki z 50zł nawet nie. :lol: :lol:
Skad Ty te ceny bierzesz? Ja jak znalazlem przegub za 150 zl to sie cieszylem jak dziecko
Ja jestem hurtownikiem.Detal a hurt to dwa inne światy.
a ja mam paszport Polsatu i jestem znajomym Piaska :D ja jestem cwaniak i *******alaj :lol: 600 pln za 2 przeguby + klocki i wymiana to dobra cena... nie wnikajac w producentów i pochodzenie części ;) OT: Hycelius, masz na wszystko ceny o 1/3, 1/2 niższe niż w dużych hurtowniach w detalu, może coś zrób w kierunku pomocy gejom z CKPL, po co tak strasznie za wszystko przepłacamy ;)
210 pln dalem za przegub szt,siakieś japońskie chyba. I rzeczywiscie, proponowali mi ceny od 140 do 280 nawet,albo i więcej, ale nie 96 zeta :lol:
No to teraz już wiesz kto na forum ma przegłuby za 96 zł.
Hycelius, to informacja do działu sprzedam to raz, a dwa - klocki kosztują od gównianych 50PLN do 370 za komplet, więc dobra rada wujka sama - daruj sobie komentarze :?
eferugieo, dobrze, że z Ciebie nie zerżnęli :) Teraz tylko życzyć szczęśliwej jazdy, żeby za szybko budżet nie musiał się nadwyrężyć :)
ja dałem 240 zł za jeden przegub i 90 zł za klocki hamulcowe. Przeguby są japońskie, klocki są takie jakie powinny być, mam gwarancje na części i na montaż tych częsci.Więc teraz kalkulując wszystko (220 x 2) + 90 zł = 530 zł a wymiana 60 zł.
Więc szczerze mówiąc to sądze ze napewno nie przepłaciłem. A pozatym to pir$@#% takie przeguby za 96 zł, niekiedy lepiej dopłacić i mieć lepiej zrobione. A jak masz przeguby za 96 zł to fajnie :) ciesz sie ze nie musisz dopłacać ze masz takie niskie hurtowe ceny. Ale ja chyba jednak wole żyć w tym innym drugim świecie i płacić za detal a nie hurt.
Wole zeby moja hondzia była dopieszczona co do detalu a nie tak odrazu całośc na hurt.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc w zlokalizowaniu usterki ;)
Aha ps. Jaka byłaby hurtowa cena amortyzatorów tylnich i przednich + spręzyny ??
I jak widze jesteś z Poznania to czy prowadzisz sprzedaż wysylkową ??
PS.2 Jak następnym razem bedzie coś nie tak z moją hondą to w pierwszej kolejności zmienie kolor wykładzin i nakładki na pedały. Bo wyżej w temacie pisze ze to ponoć pomaga :) a jak nie to zmieniam kolor auta i napewno pomoże ;)
Jeszcze coś do siemaR - My musimy przepłacać za częsci bo nie możemy zadzierać z wielimi hurtownikami którzy mają ceny o 70 % niż płacimy ;). A pozatym to też mam Paszport polsatu i jestem znajomym piaska, więc pewnie sie znamy ;), czy Ty czasem nie jesteś tym krawcem co uszył piaskowi to *****iste futerko na eurowizje ?? :D. Aha jeszcze jakbyś miał problemy to znam strażnika Teksasu więc wal pan smiało panie kolego ;p