Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotele VTi HTB a kombi

greg-si
31-12-08, 12:03
Witam.
Chciałbym zaciągnąć informacji gdyż szukajka mi nie pomogła. Chciałbym zmienić fotele w swoim samochodzie. Co prawda nie jest to Honda Civic ale bliźniaczy model Rover 400 gdzie wnętrze jest niemal identyczne.
Otóż czy fotele VTi półskórzane z 5d HTB różnią się w jakiś sposób od foteli z kombi? Czy są jakieś inne mocowanie tu dzież problemy przy chęci montażu tylnej kanapy w HTB z kombi? Kwestię siedzeń przednich pomijam bo na chłopski rozum są one identyczne.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam

Cairo
31-12-08, 16:33
5d a kombi nie różnią się niczym. Różnica w fotelach, nastąpiła przy okazji tzw. "małego liftingu" w 99r. Oparcie kanapy tylnej dostało trzy punktowy pas dla pasażera na środku, co pociągnęło za sobą zmiany w kostrukcji oparcia oraz w sytemie mocowania. Inne, są zatrzaski w oparciu oraz uszy mocujące oparcie. Przetłoczenia w blaszanych boczkach do których mocuje się uszy również się zmieniły, oraz prawy boczek dostał dodatkowe wzmocnienie, aby znosić większe siły.

greg-si
31-12-08, 17:13
Dzięki wielkie Cairo za klarowną odpowiedź. W takim układzie będzie trzeba poszukać sobie jakiś siedzeń z VTi. Od zawsze lubiłem półskórę i nawet miałem oddać swoje obecne siedzenia do obszycia ale to chyba wyjdzie większa kwota niż kupić jakieś używki w rozsądnych pieniądzach. Tym bardziej że są to typowo sportowe fotele o dobrym trzymaniu bocznym a moje to takie nie wiadomo jakie.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam