PDA

Zobacz pełną wersję : druga przepustnica sie dlawi?co robic

MaTi04PJ
30-12-08, 21:38
Witam.mam problem z obrotami a chodzi o to gdy jade przy ok 3500 tys obr czuje dlawienie takie jedno buuu przez chwile i potem mocno przyspiesza nie wiem czy to ta 2 przepustnica czy o co tu chodzi autko stalo przez pol roku rozbite i tylko co jakis czas przepalane nawet gasl na jalowym biegu ale gdy dalem mu mocno w ****... wszystko wrocilo do normy tylko te glupie buuu przy 3500 tys obr nie wiem co z tym zrobic silnik d13b2 za gazowny na gazie tego nie ma ale na gazie nie jezdze najchetniej bym ja wyjebal te gazoline pozdro i licze na help;) i i na pedale gazu czuje lekki luz a takze po puszczeniu na luza przez pewien moment obr nie spadaja do tych 800

yautja
31-12-08, 08:54
Może dysza drugiej przepustnicy się zapchała skoro była nieużywana. Pryśnij jakimś środkiem do czyszczenia gaźników.

MaTi04PJ
31-12-08, 17:10
dzis pryskalem jakims srodkiem zakupionym w mototryzacyjnym i jakby juz nie bylo czuc tego szarpniecia czy tej przerwy miedzy 3500 tys obr ale jeszcze jednak cos tam jest nie wiem czy jerszcze raz sprobowac po pryskac nie wiem chlopaki doradzcie pozdro

yautja
31-12-08, 17:14
Spróbuj jeszcze raz - nic nie tracisz. Jak nie pomoże to pewnie najlepiej jechać na czyszczenie i regulację gaźnika do jakiegoś fachmana.

MaTi04PJ
01-01-09, 15:50
oki dzieki za rade pozdro;)

molekss
30-07-09, 13:48
Witam.mam problem z obrotami a chodzi o to gdy jade przy ok 3500 tys obr czuje dlawienie takie jedno buuu przez chwile i potem mocno przyspiesza nie wiem czy to ta 2 przepustnica czy o co tu chodzi autko stalo przez pol roku rozbite i tylko co jakis czas przepalane nawet gasl na jalowym biegu ale gdy dalem mu mocno w ****... wszystko wrocilo do normy tylko te glupie buuu przy 3500 tys obr nie wiem co z tym zrobic silnik d13b2 za gazowny na gazie tego nie ma ale na gazie nie jezdze najchetniej bym ja wyjebal te gazoline pozdro i licze na help;) i i na pedale gazu czuje lekki luz a takze po puszczeniu na luza przez pewien moment obr nie spadaja do tych 800

mam podobny problem,i jak sobie z tym poradziłeś ?