Zobacz pełną wersję : Świst w granicach 120-130 km/h
Witam, czy ktoś z Was borykał się ze świstem w granicach 120-130 km/h ...świst o wysokiej czestotliwości dochodzi chyba gdzieś z okolicy przednich lusterek (tak mi się wydaje ) już mnie to strasznie wkurza i nie mogę tego zlokalizować.
Też to mam, jednak wydaje mi się że winna jest uszczelka w drzwiach pasażera. Mam przegląd za około 2-3 miesiące więc zgłosze, pewnie powiedzą TTTM :)
browocofil
30-12-08, 11:21
Jak pojedziesz 180 to jest taki halas, że świstu nie słychać :)
Jak pojedziesz 180 to jest taki halas, że świstu nie słychać :)
nie ma to jak konkretne wypowiedzi .....
u mnie przy 180 jest ciszej niż w A3....bo prz okazji instalacji car audio wyciszyłem dodatkowo całe auto:D
a moze to?
http://www.civinfo.com/wiki/index.php?title=Wind_noise
Ez.
a moze to?
Ez.
o dzieki, sprobuje, bo mi tez cos z prawej swiszczy. Ja tego nie slysze, ale pasazerowie owszem ;)
a moze to?
Ez.
znam to już zaklejałem ten plasik taśmą w formie testu ale może to za mało ...moze problem polega na tym aby nie wystawał ..chyba spróbuje go zdjąc i wkleić na silikon.
dziś testowałem na wszelkie możliwe sposoby i zauważyłem, że jak złożę lusterka to jest cisza ...100% świst dochodzi z okolic lusterek tak jakby za głośnikiem wysokotonowym, oklejałęm taśmą wszelkie łączenia uszczelek blachy itp. i nic nie pomaga ....to auto to totalna porażka i pierwszy bubel ! hondy.
to auto to totalna porażka i pierwszy bubel ! hondy.
moim zdaniem mocno przesadzona opinia - bo cos lekko swiszczy? sprzedaj :p
moim zdaniem mocno przesadzona opinia - bo cos lekko swiszczy? sprzedaj :p
kurka jakbys miał tyle usterek co ja miałem a było ich od zakupu chyba z 20 ( użytkuję auto 4 miesiace i tylko śmigam do serwisu i z powrotem ) to też pewenie byś tak mówił tym bardziej, że to moja trzecia hania a z innymi nie miałem takich problemów. Ja jak odebrałęm auto to od razu było nie sprawne..pocztaj moje pierwsze posty.:mad:
no chyba ze tak - ale wyglada na to ze masz felerny egzemplarz - wspolczuje :(
kurka jakbys miał tyle usterek co ja miałem a było ich od zakupu chyba z 20 ( użytkuję auto 4 miesiace i tylko śmigam do serwisu i z powrotem ) to też pewenie byś tak mówił tym bardziej, że to moja trzecia hania a z innymi nie miałem takich problemów. Ja jak odebrałęm auto to od razu było nie sprawne..pocztaj moje pierwsze posty.:mad:
Proponuje kupić Toyote Auris to zobaczysz wtedy co to serwis.....
taaa, ja mialem przed civem nowego yarisa
po poltora roku sie pozbylem. PORAZKA
kurka pomóżcie mi zlokalizować ten świst a nie tam... ta....ram tam...
dokłądnie on sie pojawia od 105 km/h i jest dokałdnie za głośnikiem wysokotonowym a jak złoże lustra podczas jazdy to zupełna cisza aż miło ..... co to może być ?????
a ja tak OT to chciałbym zobaczyć kolegi wyciszenie auta
jakieś zdjęcie i czy samodzielnie robione bo mnie to interesuje a w innym topiku wyczytałem
a ja tak OT to chciałbym zobaczyć kolegi wyciszenie auta
jakieś zdjęcie i czy samodzielnie robione bo mnie to interesuje a w innym topiku wyczytałem
niestety nie mam fotek ....wszytko robiłem sam ( jak i całe car audio) na bazie mat dynamata i standartplastu ( posiłkowałem się opisami i fotkami z civinfo - tam jest naprawdę sporo na temat wyciszenia) oraz w niektórych miejscach użyłem mat bola takich bitumicznych na wierzchu z tkaniną.
u mnie swist był spowodowany zlym spasowaniem błotnika, a konkretnie elementu którego przedłużeniem jest przedni słupek.
U mniw nic nie swiszczy a regularnie smigam powyzej 160. Zgodnie z przepisami. :D
u mnie swist był spowodowany zlym spasowaniem błotnika, a konkretnie elementu którego przedłużeniem jest przedni słupek.
i co naprawili to ????? możesz coś więcej napisać na ten temat ???? dokałdnie o jaki element chodzi ????
RobsonAero
06-01-09, 15:26
domykaj szyby,lub masztam przedmuch z innej przyczyny niż uszczelkki [małe bum!!
domykaj szyby,lub masztam przedmuch z innej przyczyny niż uszczelkki [małe bum!!
o czym Ty piszesz to nie szyby auto ma nie całe 4 miesiące jakie bum ?????
RobsonAero
07-01-09, 12:38
Cztery miesiące jest twój a wcześniej diler,transport,fabryka,samochody dzisiaj robi się nie dla użytkownika tylko dla zysku.ten model nie maił żadnego'' świstu'' przy różnych prędkościach.poradż się fachowca nie dealera. MAM CIVA 99 AERO I SMIGAM 130-160,A WSRODKU MOŻNA KOMARY NA SŁUCH NAMIERZAĆ.
Cztery miesiące jest twój a wcześniej diler,transport,fabryka,samochody dzisiaj robi się nie dla użytkownika tylko dla zysku.ten model nie maił żadnego'' świstu'' przy różnych prędkościach.poradż się fachowca nie dealera.
Cztery miesiące jest twój a wcześniej diler,transport,fabryka,samochody dzisiaj robi się nie dla użytkownika tylko dla zysku.ten model nie maił żadnego'' świstu'' przy różnych prędkościach.poradż się fachowca nie dealera. MAM CIVA 99 AERO I SMIGAM 130-160,A WSRODKU MOŻNA KOMARY NA SŁUCH NAMIERZAĆ.
Cztery miesiące jest twój a wcześniej diler,transport,fabryka,samochody dzisiaj robi się nie dla użytkownika tylko dla zysku.ten model nie maił żadnego'' świstu'' przy różnych prędkościach.poradż się fachowca nie dealera.
ty chyba nie wiesz o jakim aucie piszemy ??? co oznacza ten model nie miał ???? czemu piszesz w czasie przeszłym tu chodzi o nowy model cifa .....
i co naprawili to ????? możesz coś więcej napisać na ten temat ???? dokałdnie o jaki element chodzi ????
moze tak, nie był to świst lecz coś w rodzaju dudnienia, podobne to było do efektu jaki jest przy jeżdzie z dużą prędkością z otwrtymi tylnimi szybami.
Błotnik przechodzi w słupek przedniej szyby, niejako ~~ 20cm błotnika stanowi słupek, są tam jakieś gumki uszczelniające, u mnie pow 130 dostawało się tam powietrze i dawało taki efekt, jakoś to zrobili, ale robił to blacharz.
Też to mam, jednak wydaje mi się że winna jest uszczelka w drzwiach pasażera. Mam przegląd za około 2-3 miesiące więc zgłosze, pewnie powiedzą TTTM :)
w piatek byłem z tym świstem w ASO - rozłożyli ręce ja też - oklejałem teśmą wszytkie możliwe łączenia blach i uszczelek w okolicach lusterka i nic nadla świata gdzieś dostaje się powietrze pod ciśnieniem i zaczyna tak delkiatnie świstać, gwizdać ...nie myślałem że to będzie takie trudne do zdiagnozowania nie mam więcej pomysłów co dalej sprawdzać, najciekawsze jest to, że jak złożę lusterko to totalna cisza...jak jest rozłożone to powoduje opór powietrza i wtedy musi gdzie je wpychac tylko pytanie gdzie ????
dokłądnie zaczyna od 95km/h i śwista cały czas.
Adam działałeś juz coś z tym u siebie ??? proszę daj znać jak coś się wyjaśni.
szubek pozostaje tylko tunel aerodynamiczny :) taki jak w F1 zadzwon do kubicy moze cos wskóra...;)
Mialem cos takiego wyjezdzajac z salonu nowką sztuka !!! i mnie krew zalała juz pierwszego dnia . Pierwsza jazda w trasie z rodzinką w komplecie przekraczam 100 km/h a tam swisty i szumy
Pojechalem do serwisu jeszcze w dniu odbioru auta ,stwierdzili ze plastiki ktore nachadza na lampy i blotniki boczne.te od gory widoczne .
Odebralem autko ,wyjazd na A2 i znow to samo !!!!!
wjechalem u siebie na kanał i fuksem zauwazylem ! aluminiowy ekran ktory jest w tunelu pod lewarkiem zmiany biegow ,to cos co izoluje od nagrzewania sie srodkowego tunelu wewn dotykał w jednym miejscu o kaste i wpadal w wibracje podczas przeplywu powietrza pod autem
Szubek i moze masz tak samo ???? nie z boku auta a pod spodem
zerknij dokladnie delikatnie pukajac w to czy nie drzy lub cos w tym stylu
pozdrawiam