Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stacyjka do wymiany 1.4 is 3d 1998

goorall79
29-12-08, 16:29
witam mam problem ze stacyjka mianowicie wpierw lekko sie zacinala a dzis wrecz na amen przez caly dzien 3 razy przekrecilem blokuje miedzy pozycja 0 na 1 pozniej chodzi normalnie ma ktos jakis pomysl lub nawet patent na to by wciaz mozn abylo uruchamiac auto bez takich przeszkod bo nowa w serwisie 1000 zl krzykneli szaleni prosz eo pomoc i rady pozdrawiam

Lcfr
29-12-08, 17:53
przesmarowałeś czymś?
jakis smar w sprayu itp?
to czesto pomaga na poczatek...

goorall79
29-12-08, 18:02
przesmarowałeś czymś?
jakis smar w sprayu itp?
to czesto pomaga na poczatek...

nie smarowalem ale nei sadze by pomoglo to nie sa zwykle zaciecia tylko gdzies sie totalnie blokuje ze nie idzie wogole przekrecic kluczyka ale sprobuje jutro jak co przesmarowac auto jest na wymianie rozrzadu i filtrow u mechanika do jutra licze tez po cichu ze on cos tam pomajstruje

KluH
29-12-08, 18:11
kolego miałem podobny problem z zacinającą się stacyjką. Najpierw dobrze obejrzyj swój kluczyk bo u mnie przyczyną zacinania się stacyjki był bardzo zużyty (wytarty) kluczyk. Też mi się zacinało przy przekręcaniu a jak się udało odpalić to mogłem wyciągnąć kluczyk ze stacyjki :D
w razie czego mam gościa który dobrze czaruje z kluczykami i dorabia je chyba z głowy bo u mnie brakowało kilku milimetrów.

goorall79
29-12-08, 18:28
kolego miałem podobny problem z zacinającą się stacyjką. Najpierw dobrze obejrzyj swój kluczyk bo u mnie przyczyną zacinania się stacyjki był bardzo zużyty (wytarty) kluczyk. Też mi się zacinało przy przekręcaniu a jak się udało odpalić to mogłem wyciągnąć kluczyk ze stacyjki :D
w razie czego mam gościa który dobrze czaruje z kluczykami i dorabia je chyba z głowy bo u mnie brakowało kilku milimetrów.
czytalem na forum i o takiej opcji oczywiscie dzieki za pomysl bedzie to kolejna rzecz jaka wykonam po nasmarowaniu chodz wydaje mi sie ze problem lezy bardziej po stronie stacyjki niz klucza bo tego nei da sie wycjagnac po tym jak uda si eprzekrecic i tak mysle ze moze by tu zerwac te blokadki w srodku stacyjki jakims nie wiem srubokretem czy czyms i moze bedzie luzniej chodzic :)

WaSSIL
29-12-08, 18:46
ktoś kiedyś przy okazji bardzo podobnego problemu pisał że u niego problem okazał się z kluczykiem (że za bardzo niby wytarty był). Pomagało jak po włożeniu kluczyka do stacyjki minimalnie go wyciągnął tak z 1mm i wtedy dało się przekręcić kluczyk. Może faktycznie coś z tą długością zmęczonego kluczyka jest na rzeczy hmyy ale nie zaszkodzi przesmarować czymś odpowiednim. Kolega raz tak miał jak kluczykiem otwierał non stop paczki,folie itp., to później nie mógł auta odpalić ale tam był inny problem bo z imobilajzerem...

goorall79
29-12-08, 19:22
ktoś kiedyś przy okazji bardzo podobnego problemu pisał że u niego problem okazał się z kluczykiem (że za bardzo niby wytarty był). Pomagało jak po włożeniu kluczyka do stacyjki minimalnie go wyciągnął tak z 1mm i wtedy dało się przekręcić kluczyk. Może faktycznie coś z tą długością zmęczonego kluczyka jest na rzeczy hmyy ale nie zaszkodzi przesmarować czymś odpowiednim. Kolega raz tak miał jak kluczykiem otwierał non stop paczki,folie itp., to później nie mógł auta odpalić ale tam był inny problem bo z imobilajzerem...

tez moze byc jak mechanik nie rozwali stacyjki to dorobie ciutke dluzszy i sie zobacz a tak w nawiasie ladne felgi posiadasz gdzie mozna takie dostac:)