Zobacz pełną wersję : temperatura silnika(strasznie wysoka!)
Witam, mam problem z temperatura silnika, wskaźnik temperatury przekracza wysoko ponad połowe (1cm przed czerwoną kreską) wentylarot włacza sie na jakis moment pochodzi troche i się wyłacza mimo iż nie zbił temperatury :confused: prosze o pomoc nim mi silnik szlak trafi :(
chłodnica i węże od niej gorące? jeśli nie to termostat.
sprawdź też stan płynu w układzie chłodzenia
góry wąż gorący, dolny letni... pompa wodna była sprawdzana przy wymianie rozrządu. Płyn po takiej temp wyrzuca czasami do zbiorniczka, wycieków nigdzie nie widać,a stan płynu z chłodnicy pod korkiem. Miałem podobną sytuacje w maju ale tylko raz to sie zdarzyło że temp tak wysoko skoczyła po wyłaczeniu silnika wszystko wróciło do normy teraz zaś jest to notorycznie podczas jazdy od 2 dni to zauważyłem...dzisiaj wymieniłem czujnik wentylatora ale nie pomoglo to jak widać. Przegladałem troche podobnych i sam juz nie wiem o co w tym chodzi :/
DamianPietras
29-12-08, 16:07
termostat albo w najgorszym wypadku.......... uszczelka głowicy
albo też szwankuje czujnik wskaźnika temp
zacznij od termostatu, możesz go wyjąć i sprawdzić w garnku z wodą;)
Witam, mam problem z temperatura silnika, wskaźnik temperatury przekracza wysoko ponad połowe (1cm przed czerwoną kreską) wentylarot włacza sie na jakis moment pochodzi troche i się wyłacza mimo iż nie zbił temperatury :confused: prosze o pomoc nim mi silnik szlak trafi :(
odpowietrzyć układ...