Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ustawienie maski w EG

Frydzio
28-12-08, 23:25
witam

mialem sciagana maske itp., po zalozeniu nie moge jej dokladnie wyregulowac, tzn te dwa gumowe odboje trzeba dobrze ustawic.

mam pytanie, moze mi ktos powiedziec, kto ma NIEBITA eg albo qpe 5 generajcji, czy po zamknieciu maski nadkole prawe i lewe jest na tym samym poziomie co maska, czy maska nizej a nadkola troche wyzej?

nie pamietam jak to bylo przedtem, ale jak wyreguluje tak jak mi sie wydaje ze jest OK, to musze 5 razy spuszczac maske zeby sie zamknal zamek

wiem ze dziwne to jest %)

Caingorn
29-12-08, 01:50
maska powinna być na równo z błotnikami chyba że robi sie za duża szpara między maską a zdeżakiem

Lcfr
29-12-08, 06:44
nie pamietam jak to bylo przedtem, ale jak wyreguluje tak jak mi sie wydaje ze jest OK, to musze 5 razy spuszczac maske zeby sie zamknal zamek
wiem ze dziwne to jest %)

Maska powinna byc na tym samym poziomie co błotniki - linia obrysu powinna sie zgrywać.
A to, że nie mozesz domknąć może być spowodowane tym, że zdejmowałeś maskę i każde jej zdjęcie/założenie może powodować, że się inaczej ustawi w stosunku do zamka. Ustaw maskę tak by grała z linią nadwozia i wtedy ustaw zamek do całości - żebyś nie musiał zamykać 5 razy :).
Zamek musisz popuscic na śrubach delikatnie i zamknac maskę, potem otworzyc i skontrować śruby. Czynność ewentualnie powtórzyc + dobrze ustawic odboje i da sie to pewnie wszystko zgrac.

Frydzio
29-12-08, 13:31
dzieki Panowie, na pewno bede kombinowal z zamkiem

ale mam jeszcze jedno pytanie laika - czy w obecnej sytuacji, mimo iz maska wydaje sie idealnie wrecz spasowana, moze cos sie wygiac w niej albo w zamku jesli nie chce zaskoczyc za pierwszym razem?

edit: sprawdzalem jak ten ajzol od maski wchodzi w zamek - wrecz idealnie tam gdzie powinien, problem moze lezal w tym, ze przy zamykaniu trzymalem maske za blisko jej srodka. Gdy trzymam dalej po obu stronach zamyka sie za 1. razem

mam ten samochod 2,5 roku i nie wiem czemu wczesniej nie mialem tego problemu, czeski film:eek:

Caingorn
29-12-08, 16:48
sprawdz linke od zamka może syf sie dostał i ją blokuje zobacz reż w jakiej pozycji masz uchwyt po otwarciu maski.