Zobacz pełną wersję : Podmiana bloków B7 i Z2
Misiekemeryt160
28-12-08, 11:11
Mam pytanko. Czy ktoś sie nie orientuje jqakby to wyglądało?? mam w garażu silnik D16Z2 w dobrym stanie w samochodzi zajeżdzone B7:) i moje pytanko ... jakby tak podminic bloki?? cały dół od Z2 głowica i ospzręt B7 Jak z rozrządem beedzie i czy taka hybryda bedzie miała sens bytu?? blok od ten Z2 co go mam to zdrowa bestia jest 100cm3 więcej pojemności...
Czy ktoś może mi coś podpowiedziedż?? co może mi nie podpasować?? na jaki moge problem napodkac?
ja się nie znam ale....
czemu całego silnika nie włożysz?? co do podmiany bloków to chyba głowicę spokojnie powinno się założyć na ten blok bo ogólnie chyba te głowice niewiele się różnią choć pewno walki inne , wiec wystarczy się dowiedzieć jaka jest różnica w paskach do b7 i z2
Misiekemeryt160
13-01-09, 17:41
nie bede robil calego swapa bo Z2 to obd0 a b7 to ond1 problemy jakie napotkam przy swapei z elektryka przechodza moje pojecie i jie dam rady ogarnac tego sam. A interesuje mnie to jak bedzie sie wszystko maile jak caly prąd zostawie od B7 i włoże tylko cały słupek od Z2 czyli blok z głowicą a kolektor dolotowy juz mój. Czy to bedzie spoko? Czy takie pzrejście na z 1.5 na 1.6 będzie ok?