PDA

Zobacz pełną wersję : Swiece irydowe.

Marek Podlaskie
27-12-08, 10:26
Witam.Slyszalem dobre opinie o swiecach irydowych.Ze maja dluzsza zywotnosc no i niby moga zmniejszyc zuzycie paliwa.Pewnie ktos z Forum uzywa takich swiec.Wiec moze jakies opinie na temat tych swiec i w jakich sa cenach.Pozdrawiam Marek

Kras
02-01-09, 14:56
Seryjnie kazdy CTR.

Zmniejszanie zuzycia paliwa to bujda - ot po prostu swieca jest trwalsza (wymiana co 120kkm) i daje stabilniejsza iskre. Cena NGK do CTRa to ok. 100pln/sztuka.

David
06-01-09, 20:15
Do sporta d16v1 40pln za sztukę z rabatem Denso.Spalanie to bujda,poza tym chyba większej różnicy nie ma.Szkoda kasy.Zwykłe NGK.

Marek Podlaskie
06-01-09, 20:19
Czyli jak zwykle jakis chwyt reklamowy ha ha.Rzeczywiscie tyle zaplacic za swiece nie ma sensu.Mozna kupic tak jak mi podali w ASO swiece za 25 zet i ewentualnie wymienic po mniejszym przebiegu.

Cobweb
07-01-09, 09:47
Seryjnie kazdy CTR.

Zmniejszanie zuzycia paliwa to bujda - ot po prostu swieca jest trwalsza (wymiana co 120kkm) i daje stabilniejsza iskre. Cena NGK do CTRa to ok. 100pln/sztuka.

ziomuś ale w EP3 to chyba są platynowe :D
a irydowe od platynowych teoretycznie są poziom wyżej chodzi o powłokę iskiernika która jeszcze lepiej oczyszcza się z nagaru...
ale i tak to trudno tłumaczyć lepiej poszukać informacji NGK dobrze to rozpisuje (nie mam linka ale kiedyś wiele o różnicach w tych świecach było w internecie pisane)

Kras
20-01-09, 12:27
W EP3 irydowe na bank. Przynajmniej tak pisalo w instrukcji :)

Marek Podlaskie
20-01-09, 12:34
Dzis polecono mi w intercarsie swiece.Ngk zrk6-11 chyba za 26 zl.Slaby to hurt.A towar moze byc?

Hrabia Von Lesser
20-01-09, 20:23
NGK IFR7G-11KS te idą do CTR (EP3 i FN2)... to i do Twojej też powinno być ok. Jak już koniecznie chcesz inne to są w necie tabele zamienników... Ale NGK raczej nie zawodzą.

PZDR

Marek Podlaskie
20-01-09, 22:50
NGK IFR7G-11KS te idą do CTR (EP3 i FN2)... to i do Twojej też powinno być ok. Jak już koniecznie chcesz inne to są w necie tabele zamienników... Ale NGK raczej nie zawodzą.

PZDR
Tak mi podal gosc w Ic jak napisalem w poscie .Jak znajdziesz moje auto i swiece do niego to stawiam browarka przy nastepnym spotkaniu.Ha ha
A i podeslij mi na Pw,bo juz mam chec o*******ic tego Civica. bo szlag mnie trafia jak pytam o czesci do tego modelu?

filipfm
21-01-09, 00:46
Tak mi podal gosc w Ic jak napisalem w poscie .Jak znajdziesz moje auto i swiece do niego to stawiam browarka przy nastepnym spotkaniu.Ha ha
A i podeslij mi na Pw,bo juz mam chec o*******ic tego Civica. bo szlag mnie trafia jak pytam o czesci do tego modelu?

Wg katalogu NGK dostepnego na ich stronie do Twojego Civa stosuje sie ZFR6K-11 (2.0 Sport EV1 5 door K20A3), ale do Acury z tym silnkiem wskazuja irydowe IZFR6K-11
Katalog do sciągnięcia tutaj http://www.ngk.de/Download.4019.0.html

Marek Podlaskie
23-01-09, 10:07
Bylem w ASO pytalem o swiece.Powiedzieli ze nie ma potzreby zakladaania irydowych w cenie za 100zl /szt ,w innym sklepie.Podano mi ZFR6K-11 W cenie 25 zl za sztuke.Mozna kupic taniej