PDA

Zobacz pełną wersję : Drzwi nie chcą się zamknąć

capote
25-12-08, 09:17
Dzisiaj rano otwieram maszyne, zamki nie zamarznięte, otwieram drzwi, wsiadam, a tu nie mogę ich zamknąć, zamykam je a one zamiast sie 'zakleszczyc' to odbijaja sie i znowu sa otwarte... i tak pare razy. trzasnalem, ale tez nic nie dalo. sprawdzilem drzwi pasazera i ta sama sytuacja. spotkal sie ktos z czyms takim? lekki mroz byl, bo klodka na brami zamarzla, ale skoro zamki nie pozamarzaly, wiec chyba tymbardziej drzwi w srodku...

havok
25-12-08, 10:46
Może przekręcił się ten plastikowy ząbek w drzwiach? Ten, co łapie metalowy uchwyt przykręcony do nadwozia. Czasami wystarczy mu pomóc. Ale czasami trzeba go wymienić.

capote
25-12-08, 11:41
Troche przy nim wlasnie pokombinowalem, reka go troche rozruszalem, zamknalem go, otworzylem i tak kilka razy, pare trzasniec i jest teraz ok... Zdziwilem sie, bo zamki nie zamarzniete a tu takie komedie z zamykaniem drzwi.. Zobaczymy czy sytuacja sie powtorzy. A jesli w najgorszym wypadku trzeba bedzie wymienic ten plasticzek, to do wymiany jest jakis caly uklad zamykania?

drypaul
27-12-08, 21:42
Miałem dokładnie to samo w zeszłą zimę. Zamki nie zamarznięte a drzwi odbijały. Ustępowało samo po kilkunastu minutach. Tej zimy jeszcze mi się nie zdarzyło - odpukać...

suhy
28-12-08, 16:58
zgęstniał smar i przytrzymal zapadke, wystrarczy wymyć jakimsik czyścikiem w sprayu i nasmarować olejopodobnym sprayem.

sebush
28-12-08, 17:13
wd40 psiknij

lasur
30-12-08, 12:05
Witam, nie chcąc otwierać nowego tematu, to przyłącze się do pytania.
W moim EJ8 zamek od strony pasażera otwiera się przy centralnym otwieraniu (od strony kierowcy oczywiście), natomiast juz nie chce się centralnie zamknąć. Może ktoś już miał taki przypadek i sobie z tym poradził. Za odpowiedź typu "wymień zamek" z góry podziękuje :D

joniu88
30-12-08, 12:08
nie wymień zamek tylko siłownik.. ja miałem taką samą sytuacje.. wymiana u mnie kosztowała 80 zł wraz z siłownikiem..

Włóczykij
14-08-09, 01:12
Może przekręcił się ten plastikowy ząbek w drzwiach? Ten, co łapie metalowy uchwyt przykręcony do nadwozia. Czasami wystarczy mu pomóc. Ale czasami trzeba go wymienić.

Sprawa do obadania u mnie... Wziąłem parę stopowiczów. Typ wsiadł i tak pierd...ął drzwiami, że chciałem go wyciągnąć na zewnątrz :mad: jak wysiedli to drzwi zaczęły się odbijać. Uniosłem je trochę i dopiero się zamknęły. Już tak kilka razy się zdarzyło. Boję się, że mogły gdzieś na zawiasie usiąść trochę.

skolopendra
14-08-09, 17:40
natomiast juz nie chce się centralnie zamknąć.

czasem wystarczy wyregulować cięgna przy siłowniku

BARTAS998
15-08-09, 15:48
Boję się, że mogły gdzieś na zawiasie usiąść trochę. jak sie zamykaja to jest dobrze, ja beda dalej spadac to podciagnij na zawiasach. Nie ma co panikowac.