Zobacz pełną wersję : prowadzenie kabli do drzwi...civic coupe
Witam mam problem mianowicie jak najłatwiej poprowadzić nowe kable do głośników w drzwiach auto to honda civic coupe VIgen....z tego co czytałem na forum to niektórzy mówią że trzeba drzwi zdemontować a może przednie nadkola wtedy będzie łatwiejszy dostęp do gumy z kablami a może jeszcze jakoś inaczej...znacznie łatwiej...?? bardzo proszę o pomoc bo sprzęcik kupiony i stoi i się kurzy :/
drzwi, błotnik albo nic, za to sprawne i trochę poobdzierane ręce. Więcej nikt Ci nie pomoże. Przyda się jeszcze wiertarka do rozwiercenia kostek.
najłatwiej i najszybciej przez gumową przelotkę na słupku grubym drutem przebijasz od wewnątrz, wiercisz dziurę w drzwiach w okolicach zawiasu, na wypustce od wewnętrznej strony drzwi i tamtędy wpuszczasz kabel do drzwi - raptem max 8 minut roboty na drzwi - szybko, ale czy elegancko??
Ja za pomocą drutu przeciągałem mocny szpagat przez tą gumową otoczkę chroniącą kable przed wilgocią a potem za jego pomocą szedł kabel, powinno pójść lekko jeśli masz tam mało kabli( ja miałem seryjnie mało kabli i dlatego otoczka była dosyć wąska, a teraz jest grubo wypchana więc szło ciężko) :o Na początku miałem tylko dwa kable od głośników a teraz mam od szyb lampki i głośników. Powodzenia