Zobacz pełną wersję : demontaż półki pod radiem
witam
jak zdemontowac polke pod radiem, czy da sie ja wyjac bez demontazu calego panelu srodkowego,gdzie szukac zaczepów i swoja droga to jak zdemontowac panel srodkowy chodzi mi o ta czesc z drazkiem zmiany biegow poniewaz podarla mi sie guma i chcialbym wymienic na skore
z gory dzieki, pozdrawiam
wojtek5300
22-12-08, 22:22
Półki pod radiem nie da sie zdemontowac bez zdjęcia całego panelu. Ja właśnie ostatnio to robiłem i pogiełem ta półke . Mieszek tez kombinowałem jak wymienic ale nie dało rady . Pojechałem do ASO i za 40 zł zrobili to w 10 min . Git malina . Nic nie urwali . Skórka czarna z czerwona nicia .
a powiedz mi jeszcze czy masz polke oddzielnie od radia czy taka z ramka w kolo radia bo zauwazylem ze sa dwa rodzaje np tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=33810
i moze ta oddzelna sie da wyjac
wojtek5300
25-12-08, 14:36
Ja mam tak jak na drugim zdjęciu . Czyli półka jest oddzielnie od radia .Uwierz mi, że nie da sie tego zdjąc bez demontażu całego panela przedniego . Mechanik z ASO jad demontował to widziałem że ta półka jest przymocowana na wkręty od wewnatrz . Próba wyjęcia od przodu kończy sie uszkodzeniem półki i deski tak jak u mnie . Wygląda to nieestetycznie jak by próba włamania i kradzieży radia .
juz sie do tego dobralem
trzeba zdemontowac caly panel przedni i z tylu sa dwa wkrety
witam. znalazlem temat to i ja mam pytanie. jak zdemontowac panel przedni bez uszkodzenia go? tez chcialbym zmienic radio bo fabryczne przeskakuje co liczby nie parzyste czyli nie ma np 2, 4, 6..itd. z gory dzieki. pozdro
ps mam civic'a 99' sedanika.
ogarnij się chłopie pomyliłes dzialy to jest dzial 01-05
Krzysztof1969
24-10-10, 20:55
Idz na forum VI generacji.
no spoko. uzylem wyszukiwarki zeby nie powtarzac tematu i jedyny jaki znalazlem to ten. przepraszam. pozdro