Zobacz pełną wersję : ABS problem
Mam problem z ABSem.Nie wiem jak on powinien normalnie chodzic ale u mnie jest tak ze jak przekrece stacyjke to slysze silniczek od ABS pochodzi okolo sekundy i lampka raz gasnie i wtedy ABS chodzi ale bywa tez tak ze nie gasnie i ABSu nie mam.Silniczek slychac tez czasami po hamowaniu albo podczas jazdy.Czy to jest normalne?Plyn jest bo sprawdzalem.Prosze o jakas podpowiedz co jest nie tak albo przynajmniej co nalezy sprawdzic.Z gory dzieki pozdro
u mnie w czasie jazdy (hamowania) jak zadziala ABS to tez slychac silniczek, bardziej niepokojace jest to ze kontrolka czem nie gasnie, moze jakis przekaźnik
jeżeli lampka ABS nie gaśnie to musisz zrobić samodiagnostyke. Komp ABS zapamiętuje błędy dokładnie tak samo jak komp silnika. Używa sie tej samej zworki serwisowej tylko kody wymiguje lampka ABS a nie lampka Check Engine.
Jak tego nie zrobisz to zgadywac możesz do upojenia bo usterek które może diagnozowac ABS sam jest od 23 sztuk w górę - zależnie od rocznika.
I raczej problem u ciebie wygląda poważnie bo 90% kłopotów z czujnikami ABS (najtańsza naprawa) wyłażi dopiero po ruszeniu. Wiec albo masz fart i załapałes sie na te pozstałe kilka % albo awaria dotyczy kompa abs, pompy abs, modulatora lub akumulatora ciśnienia - bo to jest sprawdzane na starcie
dzieki sprawdze to i napisze co bylo nie tak pozdro dla wszystkich
[ Dodano: Czw 29 Gru, 2005 ]
Dzisiaj robilem samodiagnostyke i wyrzucilo mi kod 8 czyli czujnik GMP lub jego obwod.Gdzie tego szukac i ile kosztuje wymiana?Ktos sie moze orientuje?