PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne wibracje w trakcie jazdy

borgoth
19-12-08, 20:46
Witam,

Posiadam 5D 1,4 z 99 roku. zauważyłem dziwne zjawisko w trakcie jazdy. podczas dłuższego podjazdu pod górę na autostradzie nagle samochód dostał dużych wibracji, które po pewnej chwili ustąpiły. zdarzyło się to kilka razy i mniej więcej w podobnych okolicznościach tj. samochód jechał pod górę obroty powyżej 3000 i dodam, (może to zbieg okoliczności i nie ma znaczenia) że zawsze była bardzo mokra nawierzchnia (a ostatnim razem błoto pośniegowe). nie wiem co to może być . jeśli macie jakieś sugestie co sprawdzić to bardzo proszę o wpisy.

pozdrawiam serdecznie,

qba1983
19-12-08, 20:57
jesli oprocz wibracji stwierdziles ze spada moc silnika, to najprawdopodobniej hania chodzila prezez chwile na 3 garach, problem moze lezec w: kablach WN, swiecach, kopulce rozdzielacza lub w nieszczelnosciach na tycz czesciach.
cos takiego u mnie wystapilo pare razy, ale nie doszedlem co to konkretnie bylo. od kiedy rozkrecilem kopulke rozdzielacza, przetarlem papierem wszelakie polaczenia od kopulki az po swiece, problem nie wystapil - mam nadzieje ze to tylko chwilowa nieszczelnosc.

borgoth
19-12-08, 21:04
dzięki bardzo sprawdzę wszystko, w sumie kable to jeszcze z fabryki ;)