Zobacz pełną wersję : 1.8 vti- problem z rozruchem
witam, przytrafil mi sie dzis wielki problem z moja Hanka i to na dodatek w drodze,jadac sobie w krakowskich korkach jak normalny czlowiek w piatek po pracy nagle samochod zgasl i juz nie zapali, obroty na zero, silnik zgasl i koniec nie ruszyla, tylko hol, bezpiecznik sprawdzilem, jest ok. Aha jechalem na gazie, bo tak zwykle robie w korkach z wiadomych powodow,chociaz glowie uzywam beznykni jednak na niej tez nic, jest to rocznik 98 aerodeck kupiony 2 tyg temu,, poradzcie co moglo by byc przyczyna takiego zajscia? bo niewiem co zrobic a przed swietami auto potrzebne, pomozcie
Moze wyłącznik uderzeniowy zadziałał, nie wpadłeś w jakieś dziursko chwile przed tym jak ci zgasła (wyłącznik jest przy prawej nodze kolo pedału gazu przy konsoli srodkowej)
no wlasnie sprawa jest taka ze to bylo na gladziutkim asfalcie,zgasl i koniec, ale sprawdze
witam,
ale jakie masz teraz objawy ??
rozrusznik kreci a auto sie zachowuje jakby nie bylo paliwa ?
w jakim stanie masz swiece ?
sprawdzales czy masz iskre ?
powiedz cos wiecej, czy auto jakos dziwnie sie zachowywalo zanim zgaslo, cos szarpalo, jakis kaszelek ??
pozdrawiam
mało napisałeś na autach się nie znam ale...
u mnie było podobnie po prostu stanął;/ i w ogóle nie kręcił i się okazało że cewka zapłonowa
u mnie było podobnie po prostu stanął;/ i w ogóle nie kręcił i się okazało że cewka zapłonowa
to dziwnie sie zachowywal, jak pada cewka to auto normalnie kreci, tylko nie ma iskry i sie zachowuje jakby nie bylo paliwa.
jesli w ogole nie kreci, to raczej bym stawial na rozrusznik, ale z tego co piszesz u ciebie bylo inaczej - czary :)
pozdrawiam
dzieki za odpowiedzi , rozrusznik caly czas krecil dopuki akumlator pozwalal,okazalo sie ze to cewka zaplonowa sie spalila, wymienilem ja i swiece przy okazji, i powiem ze czuc roznice, niewiem dlaczego ale teraz czuje vteca jak wczesniej nie czolem, tylko po naprawie caly czas teraz swieci mi sie kontrolka SRS, co trzeba zrobic zeby zgasla i zebym nie musial placic w hondzie 100zl za reset kompa?
Zrób reset SRS
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=13384
a jak sie resetuje SRS?
pomylka , nie zauwazylem linka;)