PDA

Zobacz pełną wersję : Różnice w modelach 5D MA/MB/MC

shogunnn
19-12-08, 11:29
Pytanie jak w temacie, czy te modele różnią się tylko liftem, czy zaszły w nich również jakieś poważniejsze zmiany? głównie chodzi mi o zawieszenie.
Wiem że są EPC i inne dane, ale chociaż jakieś wskazówki od Was którzy znają te Hondy na wylot i może mieli już dwa lub trzy modele.
Dzięki :D

BolzZ
19-12-08, 11:35
oprócz pierdół w stylu lamp, maski, zderzaka, wielkości znaczka, koloru drewienka itp. różnią się silnikami :D

Civic '99
19-12-08, 11:59
delete

Gruszka
19-12-08, 14:59
Krzysiu a MB1 przed liftem? Aerodecki MB8/9?

:)

Xus
19-12-08, 18:35
gdzies kiedys chyba widzialem ale nie moge znalesc tematu.
Czym sie roznic aero VTI od VTI-S chodzi mi bardziej o wnetrze bo z zewnatrz to cos jeszcze procz dokladki przod i tyl, porogow lotki na klapie i felg??

Gruszka
19-12-08, 21:23
Lukasz - wewnatrz niczym sie nie roznily ww. wersje.

shogunnn
20-12-08, 00:39
Ja tu o zawieszeniu a Wy o środku :rolleyes: ale spoko :D , dzięki za wskazówki, pytałem bo mam poliuretan do tych modeli, i wychodzi na to że można załatwić od razu wszystkie w/w modele ;)

maxx
20-12-08, 09:20
MB17 jest przed liftem

kroli
23-12-08, 16:12
oprócz pierdół w stylu lamp, maski, zderzaka, wielkości znaczka

a dokładniej:

przód: reflektory,maska,zderzak,błotniki,pas przedni,gril a wraz z nim znaczek

tył: lampy,zderzak,znaczek

tego aż tak nie widać ale różnic trochę jest :)

dz1q
23-12-08, 21:22
przydała by się jeszcze jakaś rozpiska wyposażeń :) jakie były w civic VI gen ;p (rocznik/silnik) i można przyklejać :D

shogunnn
27-03-09, 21:27
Taka mała ciekawostka i nowość dla zainteresowanych poliuretanem ;)
http://elasto-moto.eu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=286&Treeid=71&Itemid=1&lang=pl

jjurgiel
27-03-09, 23:17
na przód też coś będzie?

shogunnn
28-03-09, 23:23
Będzie, tylko jak znajdę trochę czasu żeby zobaczyć co tam w przodzie piszczy :)

misiek1
28-03-09, 23:42
Jak z trwałością? Czeka mnie wymiana "cukierków" z tyłu i pytanie czy będzie lepeij kupić w ASO czy poliuretanowe, jaka cena tych z poliuretanu?

TeeS1975
29-03-09, 01:41
Co do poliuretanów to jeszcze jest taka firemka http://www.poliuretan.olkusz.pl/

shogunnn
29-03-09, 11:46
Jak z trwałością? Czeka mnie wymiana "cukierków" z tyłu i pytanie czy będzie lepeij kupić w ASO czy poliuretanowe, jaka cena tych z poliuretanu?

Trwałość poliuretanu jest oczywista, między innymi po to jest montowany aby nie sypał się tak jak guma.
Mój tzw. "Duży Cukierek" jest podobnym rozwiązaniem jakie stosuje Energy, i dość znacząco usztywnia tylne zawieszenie, więc jak ktoś ceni komfort może być niezadowolony.

Cena mojego "Cukierka" na sklepie:
http://elasto-moto.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=190&category_id=15&keyword=081105&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

Jeżeli chodzi o firmę z Olkusza to oczywiście nic do niej nie mam, ma ona w ofercie tuleje do do 6gen'a, tylko że Japońskiego to nie wszystko Wam będzie pasować.

TeeS1975
30-03-09, 00:08
Dają radę dobrać ;) szkoda że wcześniej się nie ujawniłeś nie trzeba by było szukać i kombinować

czara
30-03-09, 12:26
bardzo ciekawa oferta, dużo twardziej robi się na tyle? jeszcze nie próbowałem poliuretanu ale coraz więcej dziur mnie do tego skłania:D

shogunnn
15-04-09, 18:58
bardzo ciekawa oferta, dużo twardziej robi się na tyle? jeszcze nie próbowałem poliuretanu ale coraz więcej dziur mnie do tego skłania:D

Czy twardo to ciężko odpowiedzieć, dla jednego może być beton, a dla drugiego dość miękko, ja w swoim 5genie hb mam zamontowane żółte tuleje z wyjątkiem Dużego Cukierka który mam zwykły gumowy i nie ma jakiejś makabry, jest oczywiście sztywniej, auto super się prowadzi ale nie telepie jak na taczce.

Z powodu braku czasu na cokolwiek :( i masy pracy, wprowadzenie tulei do przedniego zawiasu trochę się opóźnia, ale na dniach jestem ustawiony z znajomym który posiada 5D to postaram się załatwić tą sprawę jak najszybciej i wprowadzić coś do oferty, o ile Jesteście oczywiście zainteresowani :D

shogunnn
12-10-11, 15:45
Dawno mnie tu nie było więc witam ponownie :p
Temat MA/MB/MC ogarnięty do końca, został jeszcze ewentualnie łącznik tylnego stabilizatora. Robić, nie robić ?
Przypominam o rabatach dla użytkowników forum!

kluniek85
12-10-11, 15:53
shogunnn gdzie można obejrzeć i zakupić Twoje produkty?

shogunnn
12-10-11, 17:51
shogunnn gdzie można obejrzeć i zakupić Twoje produkty?

Oczywiście na stronie mojego sklepu internetowego www.STRONGFLEX.eu

W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji ;)

MisieK1989
12-10-11, 21:12
Dawno mnie tu nie było więc witam ponownie :p
Temat MA/MB/MC ogarnięty do końca, został jeszcze ewentualnie łącznik tylnego stabilizatora. Robić, nie robić ?
Przypominam o rabatach dla użytkowników forum!

teraz mi mówisz o rabacie jak ja z 2 tyg temu kupiłem tuleje na tył ? :P łącznik staba na tył, hmm, jak najbardziej jestem za ! :)

shogunnn
13-10-11, 10:38
Wydawało mi się że na tym wątku wspominałem o rabatach, jeżeli nie to sorry :(
Aby zyskać 5% rabatu podczas zamówienia w pole "kod rabatowy" należy wpisać civic5 lub crx5

Nie martw się MisieK1989 ,może ktoś inny będzie chętny na jakiś zakup to Możesz się "dołączyć" jeżeli będzie potrzeba i wtedy coś się utnie z ceny :p
Ewentualnie jak łącznik będzie już gotowy to dam Ci znać i też coś pomyślimy :)

MisieK1989
13-10-11, 13:46
Spoko ;) mam w planach zakupić tuleje na przednie wahacze dolne i łącznik staba, ale się chyba wstrzymam na łącznik na tył za jednym zamachem ;)

shogunnn
30-05-12, 14:54
Tulejki tylnego łącznika stabilizatora już dostępne

http://www.strongflex.vot.pl/images/special/s0801.jpg

http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1121&category_id=59&keyword=Honda%2C+Tuleja+%C5%82%C4%85cznika&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1125&category_id=59&keyword=Honda%2C+Tuleja+%C5%82%C4%85cznika&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

wunat
30-05-12, 15:24
he, dobre to

MisieK1989
31-05-12, 12:48
No to powiem, że tego mi brakowało !!! :) PS. Żółty poli jest b. twardy.... pękło mi ucho od staba przód :D

lukwycz
02-06-12, 00:31
Tulejki tylnego łącznika stabilizatora już dostępne

Tulejki jak tulejki, ale toć to przecież cały łącznik :) jaka cena za całość? Potrzebuję do MB6 na tył.
Możesz podać odległość między osiami otworów (długość łącznika)?

mirasek
02-06-12, 13:28
Podpowiem że jeśli ktoś ma zamienniki przednich górnych wahaczy, to przy montażu poli może się zdziwić, bo miewają inne tulejki niż OEM, dlatego warto trzymać stare oryginalne wahacze aby mieć pewność że zakupiony komplet poliuretanów podejdzie bez problemów :)

MisieK1989
04-06-12, 18:30
Kupione i założone ! :D PS. Ciężko wcisnąć tą większą, ale da radę :cool: Polecam ! :)