PDA

Zobacz pełną wersję : Stuki puki lewy przod;/..

Smolar
18-12-08, 01:00
Witam,mam taki maly problem,otoz sprawa wyglada tak,na jakichs nierownosciach mi puka cos z przodu,z lewej strony,fakt,mialem luzy na drazku kierowniczym z lewej strony,drazek wymieniony,gumy wahacza wymienione,dalej puka,u dwoch mechanikow bylem,ale zbytnio nic nie stwierdzili;/..Jesli to cos pomoze,to takie cos dziwnego zauwazylem,ze np jesli mam zgaszony silnik i delikatnie macham kierownica lewo prawo to w prawo jak skrece to wszystko ok,a w lewo jak skrece to jest takie delikatne pukniecie..mechanicy nie pomogli wiec moze Wy pomozecie:D.Auto to Ej9.:D
Pozdro

Kekacz
18-12-08, 09:41
Pukac może łącznik stabilizatora. Jak ruszasz z miejsca przy skrajnie skręconych kołach nie słyszysz takiego jakby zgrzytania?

Smolar
21-12-08, 02:17
Jak ruszam na skreconych kolach to nic nie slysze niepokojacego..To mam ewidentnie z lewej strony z przodu,przy poprzecznych nierownosciach(tory kolejowe,na nawierzchni tzw kocich lbach) takie nieprzyjemne tluczenie;/

ninjafst
22-12-08, 09:39
mam ten sam problem... :(

spychu
22-12-08, 10:48
Moze byc to rowniez luz na maglownicy. Slyszany dopiero czesto na zgaszonym silniku podczas ruchow kierownica lewo - prawo.

Poza tym moze pukac duzo rzeczy np.

Luz na sworzniu gornego wahacza, luz na sworzniu dolnego wahacza, luz na laczniku stabilizatora, luz na koncowce drazka kierowniczego, wywalone gumy stabilizatora, wywalone tulejki w gornym wahaczu, wywalone tulejki w dolnym wahaczu.

Smolar
22-12-08, 23:14
A jak mozna ,,wysluchac" ten luz na maglownicy,bo mam cos takiego ze jak na wylaczonym silniku pokrece delikatnie kierownica prawo to nic sie nie dzieje,ale jak pokrece w prawo to jest takie delikatnie pukniecie..jak mozna samemu sprawdzic czy takowy luz na maglu jest?Bo to chyba najgorsze co moze byc;/..a jesli juz nawet zaistnieje taki luz na maglownicy to czy mozna tak jezdzic czy to pilna robota?Pozdro

taif1991
22-12-08, 23:21
wiem ze moze trohce czytania jest ale zapoznaj sie z tym tematem: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=22520
tez tam sie udzielalem, mialem takie objawy jak ty i okazaly sie to galki kierownicze.