Zobacz pełną wersję : Trzeszczenie podczas skręcania
Witam. Dzisiaj podczas powrotu do domu zacząłem skręcać lekko i gwałtownie kierownicą. Usłyszałem niepokojące trzeszczenie w lewym przednim kole podczas lekkich skrętów. Pod domem na postoju przyjrzałem się temu bliżej i zauważyłem że na prostych kołach, jak siedzę w środku i poruszam kierownicą na boki to trzeszczy, a jak wysiądę i poruszam kierownicą to nie trzeszczy. Końcówki drążka miałem wymieniane 3 miesiące temu i nie wiem czy czasem nie jest to wina uszkodzonej gumowej osłony wahacza? Dodam że było dzisiaj mokro.
U mnie jest bardzo podobnie też trzeszczy coś przy skręconych kołach, z tym że najbardziej to słychać jak jadę po nierównej drodze i skręcam kołami. Moim zdaniem po kilku diagnozach zawieszenia z mechanikiem doszedłem do wniosku, że to maglownica się "kończy", niestety:(
sworzen dolny zwrotnicy, posmaruj olejem i ucichnie, w "mokre" dni nie bedzie trzeszczec
Właśnie jak się teraz mokro zrobiło to trzeszczy jak drzwi w starej szafie. Byłem na przeglądzie i mechanik sprawdzał czy nie ma gdzieś luzów. Luzów nie było tylko podobno trzeszczy coś w drążku kierowniczym. Mechanik zalecił wymianę drążka i w sobotę będzie rozbierał cały układ.
DamianPietras
18-12-08, 20:15
sworzen dolny zwrotnicy, posmaruj olejem i ucichnie, w "mokre" dni nie bedzie trzeszczec
miałem podobnie , zerwaną osłonę sworznia , posmarowałem i jest cicho:D
Jednak okazało się że to sworzeń:) Ale przy okazji wymienili mi drążek...
Jednak okazało się że to sworzeń:)
a jednak :D