Zobacz pełną wersję : Civic 5d MB, przednie lampy od Accord 94-97
Witam
Zaczalem sie zastanawiac co, w jakim stopniu i za jaka mniej wiecej cene musialbym przerobic zeby zalozyc np. takie swiatla do mojego (choc sa inne projektorki do Accorda). Nie chodzi mi o dokladna cene a raczej orientacyjny koszt co by sie zorientowac.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7940306586&category=33710
Z tego co sie orientuje trza podcinac maske, blotniki. Moze mieliscie lub macie znajomego ktory mial taki sam plan :) Ewentualnie potrzebowalbym pozyczyc reflektor od Accorda 94-97 co by sprawdzic pasowania oraz wyglad. Wg mnie wygladalo to by fajnie.
Wiem ze kilka razy padaly tutaj pojedyncze zdania na temat takich lamp, ale nigdy nie bylo konkretnych zdan co, jak za ile. Pomoze ktos?
Pzdr
BMA
juz przerabialem kiedy ten temat bo mialem hrapke na takie lampeczki ale nie warto.
1. trzeba ciac - nadkola, dopasowywac maske, przerabiac zaczepy, prawdopodobnie przedni zderzak tez trzeba bedzioe modyfikowac.
2. lampy te trzeba przerobic na europe
3. w wypadku stluczki zbyt duzo zamieszania z dobraniem nowej lampy no i dlugi okres oczekiwania
byla kiedys taka czeska stronka gdzie wkladali takie lampy krok po kroku, to praktycznie caly przud do malowania jest. nie warto!!
kopistyling.cz a wczesniej byla jako hondatuningshop.cz czy jakos tak. Czyli temat padl :( Watek mozna zamknac
Boomer ale czemu tak łatwo sie poddajesz :?: ludzie robia rzeczy co jest 10x wiecej klopotu w przerobkach i jest OK :smile:
nieno oczywiscie sprawa jest do zrobienia ale za jakies 2-3 tys przy sprzyjajacych wiatrach. dla mnie gra nie warta swieczki ale moze Tobie tak.... 3mam kciuki w kazdym badz razie. :razz:
moim zdaniem super by ta wygladalo i jestem z toba ;)
a moim zdaniem lipa by wygladalo ( mowie o tym civicu co byl na kopistyling - te woatla sa za duze, prawie sie dotknely na s5rodku maski, jakies 15-20cm odstepu bylo i brzydko wygladalo.
Nie no kwota 2-3k pln to kosmos, myslalem ze ciut taniej, no polowa tej kwoty i zastanawialbym sie :) Jezeli wpadnie mi nieoczekiwanie taka kwota i stwierdze ze to robie to to robie :) Poki co taka kase wole wladowac w silnik, zawieche i hamulce (czesc tuningu czesc wymiany eksploatacyjnej :))
jinjet jesli przerabiales jakies inne patenty z przednimi/tylnymi lampami do naszych cifow to napisz mi na PW
Pzdr
Boomer
kombinowalem z przodem i tylem ale tyl tak samo przerobany jak i przod, popreostu zbyt duzo $$$$ to pochlonie. nie moge znalesc tego civica na tej czeskiej stronce, tam byly przednie i tylne lampy przeszczepione i dzieki ich syzyfowej pracy i marnemu efektowi wyleczylem sie z tego pomyslu.
p.s pozwolilem sobie odblokowac bo moze inni maja jakis inny poglad na ten temat a ze ogolnie temat 5d jest rzadko poruszany wiec narazie niech zostanie. pozdro
sporo kombinowania z tymi lampami u mnie np. srodki lamp sa czarne i ladnie wg. mnie to wyglada duzo ciekawiej niz w serii i przy tym duzo prosciej to zrobic anizeli kombinacja z innymi lampami a zawsze jakas zmiana . mozna by bylo sie jeszcze pokusic o ksenon na ebayu amerykanskim widzialem gotowe zestawy pod h4 bixenon w jednej zarowce za okolo 300$
Ja kojarze tego civica z czeskiej strony. tyle ze oni lampy tyl przekladali od nowego accorda chyba a te w ogole nie pasuja do naszych bud, Accord 94-97 ksztaltem ma zblizone do naszych i ladniej to wyglada, przod nie pamietam co wrzucali ale fakt pracy od cholery a efekt nie byl za super, jedynie chwalilem naklad pracy. tomi a ty sam robiles czarne wklady? ja mam srebrny lakier i nie jestem pewny czy czarne wklady beda tak fajnie wygladaly. No nic pozostaja mi seryjne
oni chyba tylne wstawili od civica coupe tego najnowszego? a moze to byl acord? juz sam nei pamietam, tyl wygladal ok ( pod warunkiem ze jeszcze komus podobaja cie lexusy) a przod to porazka juz bardziej bym byl chyba sklonny wstawic ksenon od astry 2. moz ebyc latwiej i ladniej.
nie ja juz tak mialem to robota poprzedniego wlasciciela , moze i masz racje ze do jasnego moze nie pasowac chociaz... a te lampy co podales do nich link to sa do wersji usa zupelnie inne niz w europejskim accordzie chociaz na pierwszy rzut oka wygladaja podobnie wiec jak byts mial zamiar robic ta przerobke i pasowal bys na europ. lampach a potem czekal na przesylke z usa to pamietaj o tym szczegole. generalnie pomysl fajny chcialbym to zobaczyc, coraz czesciej na ulicach widac autka z lampami od innych aut najczesciej to chyba calibry widze z lampami od punto 2
ostatnimi czasy wszyscy megatunerzy wstawiaja soczewki od punto II :lol: Boomer nie badz gorszy no i chyba najtansze rozwiazanie ;)
boomer - nie lampy, a zderzak do 5d
http://www.motoallegro.pl/show_item.php?item=36856110
:)
Dzieki Pati :) Napompowany :) Zderzak do wersja MA przynajmniej tak wynika z opisu choc na zdjeciach widze MB (albo slepy jestem) roznica polega na tym ze MA (do 96) miala oddzielnie maske i atrpae, tzn otwierajac maske atrapa zostawala przy zderzaku, w MB otwierajac maske podnosimy ja z calym grillem.
Pozostaje przerabiac lampy :) Przemir podsunal mi niezly pomysl wiec moze cos z tego wyjdzie, jak cos urodzimy to umiescimy fotki :)
znam roznice między MA i MB ;) na fotach jest jak wół poliftingowa czyli taka jak Twoja.
co tam masz za pomysła z lampionami?
no dawaj dawaj tego pomysla!!!
Pomysl nie jest w zaden sposob konkretny tzn bedziemy dopiero kombinowac na lampach (znajdzie sie kilka sztuk) i bedziemy myslec na wkladami albo cos w tym stylu, chodzi o to zeby bylo ladnie, estetycznie i dobrze swiecilo.