Zobacz pełną wersję : Akumulator 6 gen.
Zna ktos może wymiary fabrycznego aku w 6 genie??Bede zmieniał go na zime a teraz mam wstawiony z jakiegos innego auta i nie pasuje za bardzo do tego miejsca ,gdzie własnie akumulator jest przewidziany.A przy okazji jaka powinna byc prawidłowa pojemność?Silnik D16Y5.
Polecam akumulator Centra Plus CB455 o pojemności 45 Ah, prądzie rozruchu 300 A wg normy EN i gabarytach 234x127x220 mm lub Centra Plus CP48 --> wymiary: 218x133x223 (45Ah 330A)
powyżej info co mi odpisano z centry jak sam szukałem do swojego. Ja obecnie zakupiłem model CP48 i pasuje idealnie.
Polecam akumulator Centra Plus CB455 o pojemności 45 Ah, prądzie rozruchu 300 A wg normy EN i gabarytach 234x127x220 mm lub Centra Plus CP48 --> wymiary: 218x133x223 (45Ah 330A)
powyżej info co mi odpisano z centry jak sam szukałem do swojego. Ja obecnie zakupiłem model CP48 i pasuje idealnie.
a jaka cena takiego akumulatora Centry?
Ja pytałem się to za Boscha 45 Ah powiedzieli mi 250 zł
za Centre zapłaciłem 260 zł Sprzedający odradzał mi Bosha więc zdecydowałem się właśnie na Centre...
ja polecam varte aku nie do zdarcia
Tez się zdecyduje na Centre.W sumie teraz akumulatory są do siebie podobne i 3-4 lata to maks co wytrzymują,więc po co przepłacać;)
yuasy i panasonic'i potrafią pociągnąć do 10ciu
8 lat wytrzymał fabryczny(jakis koreański) akumulator w daewoo tico(a to przy jego pojemności to baaaardzo długo).Później kupiłem chyba varte i po 3 latach do wymiany,od sprzedawcy dowiedziałem sie że to teraz standard w tej popularnej półce produktów....
O Varcie ostatnio same złe rzeczy czytam i słyszę. Centra jest OK :)
Polecam BANNER-a, oryginał wytrzymał mi 10 lat.
Polecam BANNER-a, oryginał wytrzymał mi 10 lat.
mialem w poprzedni aucie bannera - polecam, niezniszczalny był :)