Zobacz pełną wersję : DX EX różnice
Koledzy nie wiedziałem dokładnie gdzie zamieścić ten temat. Szukając dolotu do mojej hondy natknąłem się na oznaczenia DX EX i jeszcze jakiś inne. Czym to się różni?? Pozdrawim...:)
jaki dolot dobierasz? kieruj się silnikiem jaki masz a nie oznaczeniem nadwozia
ustawienie przepustnicy - do góry albo na bok.
Zależy jaki silnik w której budzie. Uruchom "szukajkę" i wpisz DX i EX, będziesz miał dopasowanie silników. Dalej mam nadzieję, że sobie poradzisz.
DX- przepustnica pionowa EX- pozioma
Moja ex ma gaznik to jest pionowa czy pozioma :)
DX- przepustnica pionowa EX- pozioma
aha dobra dzięki wszystkim za odpowiedź mam VI generacje ej9 z silnikiem d14a4 i do tego chce dobrać dolot.Tylko nie mogę się zdecydować czy zwykły dolot i stożek w miejsce seryjnego filtra, czy lepie CAI czy ostatnio dużo czytałem o paruwie. W necie każdy producent zachwala swój towar. Który jest najleprzym wyborem do akurat mojego silnika?
Tani :)
D14 to mało rozwojowe silniki i nie ma co tu ładować kasy.
czyli rozumiem że w tym silniku to bradziej wygląda optycznie niż spełnia swoją funkcję? a będzie chociaż trochę inny dźwięk?
dźwięk będzie inny, wszak pozbędziesz się rezonatora
nie do końca tak jest. Dolot da Ci około 4-5KM. A mniejsze znaczenie z czego i jaki. Możesz zrobić sobie tak jak Kenny kiedyś miał z kibelrury i tez ganiało i dało przyrost.