Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozklejac lampe czy nie+załozenie zarówki przeciwmgielnej z tyłu

wronka
14-12-08, 20:32
czesc.Kupiłem nowa zarówke i chciałem ja zmienic bo nie miałem przeciwmgielnego z tyłu a mejsce z oprawka w kloszu jest wiec myslałem ze zmienie zarowke tak jak zawsze i juz lecz niestety okazało sie ze po wykreceniu oprawki dziura w kloszu jest zakorkowana plastikowym korkiem ktory jest połaczony z plastikowym odbłysnikiem w srodku klosza wiec za cholere tego sie nie da wyjac bez rozklejania lampy -co wy na to?dzieki .Auto 1.8 vti

qba1983
14-12-08, 21:11
hmm... normalnie jest tak ze przeciw mgielne jest tylko w lewym kloszu(i tak wyjezdza autko z fabryki)
jesli w obu masz zaklejone to pewnikiem miales wymieniany klosz, a dawca byla hania z angli
ale jesli sie uprzesz to da sie to wyjac bez rozklejania klosza. ja troche nacialem lutownica i reszte obcazkami wydlubalem

wronka
14-12-08, 22:48
zgadza sie ze ma byc tylko w lewym kloszu.U mnie miejsce jest w obu kloszach ale dodatkowe kable z oprawka na zarowke wyprowadzone sa tylko w lewym kloszu wiec i to widac ze jest fabryczny podłacz.Wiec nie rozumiem po kiego diabła jak jest podlacz produ z oprawka na zarowke zaslepili ta dziure na zarowke:)Dzieki Kuba jakos to wyłuskam:)pozdro

BolzZ
15-12-08, 07:45
Nie zaślepili, tylko prawdopodobnie ktoś roztłukł lampę i dokupił z anglika, tam jest zapewne odwrotnie i właśnie w lewym kloszu nie ma przeciwmgielnego.

wronka
15-12-08, 10:23
Masz racje Paweł teraz sobie przypomniałem ze tam przeciez była zmieniana lampa(ja kudłaty durnowaty:)dzieki i jak cos to mozna zamknac

jakub005
15-12-08, 19:14
Ja w swojej Hani rozwierciŁem zaślepkę

wronka
15-12-08, 22:10
ale jak rozwiercisz zaslepke to ci odbłysnik wpadnie do srodka i bedzie gonił w kloszu.Ta zaslepke jest polaczona z odbłysnikiem w kloszu.Wiec moim zdaniem albo wydłubac wsio albo nic.Ja bede probowal jakos po kawałku to wyciagac bo szkoda klosza rozszczelniac-pozdro