PDA

Zobacz pełną wersję : problem z przegubem -chyba....

sajmon1100
25-12-05, 17:04
więc tak skręcam w prawo - lekko stuka ,ale żeby stukało to musze mieć kierownice wprawo 1 obrót ,jeśli skrece na maxa czyli powiedzmy 1,7 obrotu to juz nie stuka,oczywiscie w lewo nie stuka.....czy to napewno przegub? i jeszcze pytanko czy jesli kupie przegub do civica 93 3D to bedzie pasował,bo posiadam 3d a podobno 5d ma inne przeguby ?Mam civica z Kanady,i czy przeguby z JC wytrzymają troche ,bo ja mam jeszcze orginał a przebieg 240000
No i sie wyjaśniło -zciagłem osłone przegubu-(byla wymieniana 2 lata temu) i co sie okazało ze przegub suchy jak pieprz,jutro kupie smar i zobacze moze sie jeszcze uratuje-piachu niedostal bo osłona niebyła peknieta ,tylko jest suchy

ppm702
25-12-05, 17:53
było ostatnio sporo o przegubach... poszukaj i znajdziesz odpowiedzi

Cairo
26-12-05, 12:35
Dobry przegub (niemiecki albo japoński) kupisz za 150-200 z mieszkiem, smarem i opaskami. Więc lepiej nie oszczędzać 30-40pln. Ja robiłem przegub ponad tydzień temu i za 190pln mechanik kupił mi oryginała. Wczęśniej sam sobie kupiłem za 150pln jakieś dobrej niemieckiej firmy (nie pamiętam nazwy), ale okazało się że był do wersji bez ABS-u i musiałem go oddać.

Bonifacy
26-12-05, 16:03
więc tak skręcam w prawo - lekko stuka ,ale żeby stukało to musze mieć kierownice wprawo 1 obrót ,jeśli skrece na maxa czyli powiedzmy 1,7 obrotu to juz nie stuka,oczywiscie w lewo nie stuka.....czy to napewno przegub?..Miałem dokładnie taki sam objaw..wymieniłem przeguby..oba bo u mnie oba były na wykończeniu i cisza..więc to napewno przegub. Kupiłem za 187 czy jakos tak..japońskie..nie pamietam nazwy..i smigają.

jacek5m
28-12-05, 18:51
Czesc,
zmienialem przegub jakies 7000kkm temu, i wymienilem na zamiennik z Aktyw, jakis JC

Mniemam ze byl ok, mechanik wymienil i caly czas jezdze ;)

Jedno mnie tylko ciekawi bo znajomy wspominal cos o zebatce od ABS, czy mozliwe, ze
mozna ja bylo przelozyc ze starego ??

Jak stwierdzic, ze ABS dziala sprawnie ?? To moje 1 auto z tym systemem :D
I wrazenia takie, ze uderza pedal hamulca i troche chrupie ?!
Uderzanie podobno ok ale czy chrupanie ??

Jakies sugestie ??